Telenor Vision kjøper finsk betal-TV-aktør

Telenor Vision kjøper VMS oy og varsler skjerpet kamp om kundene i det finske hotellmarkedet og markedet for mindre kabel-TV-nett.

Telenor Vision kjøper VMS oy og varsler skjerpet kamp om kundene i det finske hotellmarkedet og markedet for mindre kabel-TV-nett.

Oppkjøpet av VMS oy åpner et nytt marked i Finland for distribusjon av filmer og interaktive betal-TV-systemer, skriver Telenor Vision i en pressemelding. Gjennom oppkjøpet kan Telenor Vision potensielt installere sine produkter i 35 hoteller med totalt 6000 rom. Ved også å gå inn i det finske markedet vil Telenor Vision være representert i hele Norden og komme nærmere sitt mål om en paneuropeisk dekning, heter det videre i pressemeldingen.

Telenor Vision vil tilby det finske hotellmarkedet en totalpakke som inneholder et interaktivt TV-system, satellittkanaler og filmer, samt vedlikehold og finansiering. Det interaktive TV-systemet "GuestLink Global" er allerede installert på Sokos Hotell Ilves i Finland - landets største hotellkjede.

Telenor Vision har en avtale med Canal Digital om salg og markedsføring av digitale TV-kanaler og -tjenester i Finland, slik de allerede har i Norge og Sverige. Samarbeidet gjør det mulig å tilby CANAL+ til husstander i mindre kabel-TV-nett.

Telenor Vision International Group er en del av Telenor Broadband Services og distribuerer TV-kanaler, filmer og interaktive TV-løsninger for hoteller, institusjoner og uavhengige kabel-TV selskaper i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Telenor Broadband Services ble etablert som en følge av sammenslåingen av forretningsområdene Telenor Satellite, Telenor TV-Distribusjon og deler av Telenor e-commerce.

Til toppen