Telenor vurderer å gi etter for presset

Ville hente milliarder i emisjon, men fikk juling av markedet.

Telenor vurderer å gi etter for presset

Ville hente milliarder i emisjon, men fikk juling av markedet.

Telenor vil se på andre alternativer etter de negative reaksjonene på den planlagte emisjonen for å finansiere oppkjøpet i India.

I oktober kunngjorde konsernet planene om å kjøpe seg inn i selskapet Unitech Wireless i India, og at investeringen skulle finansieres gjennom en emisjon på 12 milliarder kroner.

Oppkjøpsplanene kom da Telenor samtidig var hardt rammet av den internasjonale finanskrisen og la fram svake tall for tredje kvartal. Markedet reagerte svært negativt på nyheten, og Telenor-aksjen raste over 25 prosent på Oslo Børs.

Nå varsler selskapet at de kan komme til å droppe emisjonen. Telenor-aksjen steg med 4,6 prosent på Oslo Børs da nyheten ble kjent.

- Telenor har nå besluttet å vurdere alternative måter å finansiere investeringen på, inkludert den tidligere annonserte emisjonen. Deutsche Bank er utnevnt som uavhengig finansiell rådgiver i denne prosessen, opplyser Telenor i en børsmelding.

Oppkjøpet skulle sikre Telenor innpass i verdens nest største mobilmarked. Unitech Wireless har telekommunikasjonslisenser i alle Indias 22 telekomregioner og planlegger å lansere mobiltjenester i midten av 2009. Unitech Wireless ble etablert i 2007. (©NTB)

Til toppen