Telenor vurderer å kjøpe aksjer i Teliasonera

Telenor skal være i diskusjoner på regjeringsnivå om kjøp av aksjer i Teliasonera.

Ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter, skal Telenor være interessert i å kjøpe aksjer i sin svenske-finske konkurrent Teliasonera når den svenske staten nå skal selge seg ned.

Sveriges borgerlige regjering har sagt at de vil selge seg ned i en rekke statlig eide selskaper for å betale ned Sveriges utenlandsgjeld.

    Les også:

Telenor og Teliasonera er nå jevnbyrdige i størrelse. Telenor har ikke nødvendig finansiell styrke til å eventuelt kjøpe opp selskapet i sin helhet, så dersom det skulle være hold i spekulasjonene må det eventuelt bli en fusjon.

- Strategisk sett er dette den beste forretningsmessige løsningen for Telia Sonera. Når det falt gjennom sist gang, var det ikke av industrielle årsaker, men av politisk årsaker, sier en av de anonyme kildene som Dagens Nyheter støtter seg på.

Dagens Nyheter skriver at det allerede skal være kontakt mellom Telenor, den norske regjeringen og den svenske regjeringen i forbindelse med det eventuelle aksjekjøpet. Diskusjonene skal imidlertid være i en tidlig tidspunkt.

Den norske stat eier nå 54 prosent av aksjene i Telenor.

Til toppen