Telenor vurderer å saksøke Spray

Rune Rinnan i Telenor Venture er ikke fornøyd med Spray Ventures oppførsel etter salget av Spray Network til Lycos Europe. Nå vurderer han å gå til retten med Spray Venture.

Hverken den norske hovedaksjonæren i selskapet MassMarket, Telenor Venture AS, eller gründerne i den danske portal-tjenesten Jubii er fornøyde med måten selskapet Spray Ventures har håndtert salget av Spray Network til Lycos Europe. Dette skriver den svenske avisen Dagens Industri.

Spray Ventures problem er at selskapet ikke har betalt deler av de 680 millioner svenske kronene de skylder Lycos Europe i forbindelse med denne avtalen.

Både danske Jubii og Massmarket skulle motta oppgjør i form av Lycos Europe aksjer da Spray Venture solgte Spray Network til nettopp Lycos Europe. Massmarket skulle motta 2,2 millioner aksjer i Lycos Europe. Ved avtaleinngåelsen var disse aksjene verdt rundt 200 millioner kroner. I dag har verdien falt til rundt 70 millioner kroner.

Massmarket krever nå flere aksjer i Lycos Europe for å bli fornøyd med oppgjøret.

- Jeg kan bekrefte at vi har en konflikt og at vurderer juridiske skritt mot Spray Ventures, sier administrerende direktør i Telenor Venture, Rune Rinnan, til Dagens Industri.

Heller ikke danske Jubii er særlig fornøyd med Spray Ventures.

- Det finnes ingen uklarheter i avtalen mellom Spray Ventures og Lycos Europe, Spray Ventures har bare ikke de pengene som er nødvendig for å oppfylle avtalen, sier administrerende direktør i Jubii, Henrik Sørensen til Dagens Industri.

Spray Network kjøpte i fjor først portalen Jubii, men ble så i løpet av prosessen selv kjøpt av Lycos Europe. På denne bakgrunn ble derfor Jubii nødt til å reforhandle kjøpet med oppgjør i Lycos Europe aksjer. I oktober, da avtalen opprinnelig ble gjort, var verdien av disse aksjene 1,5 milliarder kroner. I dag er verdien rundt 600 millioner kroner.

Administrerende direktør i Spray Ventures, Daniel Sachs, sier på sin side til Dagens Industri at Massmarket har fått de aksjene de har krav på. Videre fremholder han at kontaktene med Jubii har vært få men gode og at diskusjonene med Lycos Europe fortsetter.

Til toppen