Telenor vurderer ny kamp

Lisenser i India.

Telenor vurderer ny kamp
Jon-Fredrik Baksaas er forberedt på nye juridiske sverdslag i det indiske markedet. Bilde: Per Ervland

Oslo (NTB): Om få dager må Telenor bestemme seg for om de vil delta i en ny kamp om lisenser i det indiske mobilmarkedet.

Innen 15. januar må Telenors ferske mobilsjef i India, Morten Karlsen Sørby, gi beskjed til indiske myndigheter om Uninor skal delta i den kommende lisensauksjonen, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har ikke landet på noen avgjørelse. Den tar vi rett før tidsfristen. Nå er vi i en analysefase og er i diskusjon med indiske myndigheter om vilkårene i den kommende auksjonen, sier Sørby.

Auksjonen skal etter planen holdes 3. februar, og indiske myndigheter venter å få inn 111 milliarder rupi, tilsvarende 11 milliarder kroner, på auksjonen.

Telenor-selskapet Uninor mistet for snart to år siden mobillisensene i landet. I 2012 betalte selskapet 4 milliarder kroner for å kjøpe tilbake lisensene i seks av i alt 22 regioner.

En ny lisens kan føre til at den norske telegiganten igjen får innpass i storbyen Mumbai med sine 20 millioner innbyggere. Telenor mistet 2 millioner kunder da lisensen selskapet hadde i denne regionen, ble trukket tilbake.

Ifølge Dagens Næringsliv har Telenors ledelse satt et investeringstak i India på 155 milliarder rupi - 15,5 milliarder kroner. Ved utgangen av tredje kvartal hadde Telenor rundt 13 milliarder rupi igjen av investeringspotten. (©NTB)

    Les også: