Telenor vurderer storsalg i Russland

Telenor tilbyr å selge alle sine aksjer i det russiske selskapet Golden Telecom.

Telenor vurderer storsalg i Russland

Telenor tilbyr å selge alle sine aksjer i det russiske selskapet Golden Telecom.

Oslo (NTB): Telenor ASA tilbød tirsdag alle sine aksjer i det russiske selskapet Golden Telecom, til Lillian Acquisition. De har gitt Telenor et bud på 105 amerikanske dollar per aksje.

Dersom budet aksepteres og handelen blir gjennomført i henhold til gitte betingelser, vil Telenor kunne motta totalt 773.847.060 amerikanske dollar – nesten 4,2 milliarder kroner – for sine aksjer. Telenor eier 18,3 prosent av Golden Telecom.

Golden Telecom er børsnotert i USA og registrert i Delaware. Lillian Acquisition, som er heleid av det russiske mobilselskapet VimpelCom, har satt fram et bud på 100 prosent av Golden Telecom-aksjene. De gir 105 amerikanske dollar per aksje hvilket gjør at hele oppkjøpet, hvis det gjennomføres, vil beløpe seg til 4,3 milliarder amerikanske dollar.

– Vi er stolte av å kunne bidra til en så stor transaksjon i Russlands nye økonomi, sier konserndirektør Jan Edvard Thygesen i Telenor i en pressemelding.

Selv om salget blir gjennomført, vil Telenor fremdeles eie deler av Golden Telecom. De har nemlig et finansielt eierskap på 33,6 prosent i VimpelCom. Dermed vil de indirekte fortsette å eie 33,6 prosent av Golden Telecoms aksjer.

Til toppen