Telenordia går for Siemens

Telenordia - som Telenor, BT og Tele Danmark står bak - har tegnet en samarbeidsavtale med Siemens AB som innebærer at Siemens vil selge Telenordias telefonitjenester i Sverige.

Siemens kan dermed tilby kundene en totalløsning gjennom sine egne telefonsentraler og Telenordias nettjenester.

- Samarbeidet er en fin måte å nå nye kunder på. Gjennom Siemens får vi tilgang til en svært kompetent salgsorganisasjon, sier markedsdirektør Kurt Hörnqvist i Telenordia.

Telenordias nettjenester omfatter blant annet en nasjonal VPN-tjeneste som gjør det mulig for kunden å etablere et virtuelt telefoninett med privat nummerplan, fleksibel fakturering og styringsrapporter. Telenordia Telefoni er en annen tjeneste som tilbyr nasjonal og internasjonal telefoni via samtrafikk med andre nasjonale og internasjonale operatører.

Siemens AB har solgt telefonsentraler i Sverige i egen regi siden 1995. De såkalte Hicom-sentralene har 2-20.000 tilknytninger og Siemens har tegnet avtaler med flere internasjonale selskaper, deriblant Ford, 3M og svenske IBM.

- Gjennom Telenordia kan vi tilby våre kunder en komplett løsning. Når det gjelder de mindre sentralene syr vi sammen ferdige pakker. I større bedrifter skreddersyr vi løsninger i samarbeid med kunden, sier salgssjef Inge Nilsson i Siemens AB.

- Jeg er overbevist om at samarbeidsavtalen vil resultere i økt salg for begge parter. Stadig flere kunder etterspør helhetlige teleløsninger, sier Hörnqvist.

;