BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenordia: - Gi oss UMTS-lisens

Telia, Telenor og Sonera klager alle på tildelingen av de fire svenske UMTS-lisensene. Telenordia, der Telenor eier halvparten av aksjene, sier like ut at Tele2 eller Orange må gi fra seg en av sine lisenser til Telenordia.

Frode Eriksen
11. jan. 2001 - 12:09

- Vi er ikke ute etter noen spesiell av våre konkurrenter. Om vi skal få en lisens må noen av de andre bli uten, men for oss er det uinteressant hvem, sier konsernsjef i Telenordia, Erik Heilborn til Dagens Industri.

Erik Heilborn.
Erik Heilborn.

Telenordia skriver i sin klage at det er først og fremst Orange og Tele2 som urettmessig har mottatt lisenser. I sin klage skriver selskapet at Oranges dekningsplan ikke tar hensyn til Sveriges geografi med kupert og skogbevokst terreng og dermed ikke er teknisk gjennomførbar. Om Tele2 skriver selskapet at det ikke er mulig å dekke hele Sveriges befolkning med bare 10.000 basestasjoner.

Også Sonera som søkte via gruppen reach Our Mobile klager på tildelingen og mener flere av UMTS-mottakerne har levert løfter det ikke er mulig å leve opp til. Enkelte av søknadene som lå til grunn for UMTS-tildelinger er det ikke mulig å legge til grunn for mobilnett med kvalitet og kapasitet.

Ifølge Dagens Industri skriver Telia i sin klage at en mener det ikke er rimelig at Europolitan skal bygge dobbelt så mange basestasjoner som Orange, men bare dekke halvparten av arealet. Dette burde føre til at den svenske Post- och telestyrelsen stiller spørsmål ved kompetansen til Europolitan, mener Telia. Telia reagerer også på at HI3G skal bygge over 20.000 basestasjoner på bare tre år, som mener at selv Orange neppe vil rekke å få byggetillatelse for sine 8000 basestasjoner.

Norsk Folkehjelp kobler opp den mobile basestasjonen på Finnset i Eikesdal, som ligger i nasjonalparken i Møre og Romsdal fylke.
Les også

Tror bærbar basestasjon kan redde liv

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.