Telenordia tegner global avtale med SKF

Telenors spydspiss i Sverige, Telenordia AB, har inngått en global samarbeidsavtale med SKF om datakommunikasjon mellom 28 steder på fem kontinenter. SKF blir dermed en av Telenordias største kunder.

- Avtalen er verdt åtte millioner svenske kroner i året, sier informasjonssjef Elisabet Järstrand i Telenordia til digi.no.

SKF, som står for Sveriges Kullagerfabrik, er et av Sveriges største selskaper med en omsetning i årets ni første måneder på over 27 milliarder kroner, og dermed også utvilsomt en viktig "signalkunde" for Telenordia.

Telenordia skal levere Concert Frame Relay Services, det vil si internasjonal datakommunikasjon for sammenkopling av SKFs mange lokalnett.

­ Vi er svært fornøyd med at vi har rodd i land denne avtalen, som innebærer at vi gir SKF en komplett, verdensomspennende datakomtjeneste, sier salgsdirektør Eric Lundgren i Telenordia.

SKF fortsetter å bygge ut sitt verdensomspennende Frame Relay-nett. Selskapet har virksomheter i over 130 land og datakommunikasjonen omfatter alt fra transaksjoner til konstruksjonssamarbeid.

­ En av fordelene med Telenordia er at de gjennom sine samarbeidspartnere har en meget god global dekning. Vi ville ha en kompetent, kostnadseffektiv og tilstedeværende samarbeidspartner, og det har vi fått gjennom Telenordia, sier nettverkssjef Toni Bergman i SKF.

SKF er fra før kunde hos Telenordia, og gjennom den nye avtalen blir SKF en av Telenordias fem største kunder innen datakommunikasjon. Telenordia har ansatt en ny såkalt Service Manager som får ansvaret for driften av SKFs tjenester.

­ Avtalen med SKF bekrefter at Telenordia gjennom Concert-samarbeidet er en av de ledende leverandørene av globale kommunikasjonstjenester. Vi har et godt utbygd globalt nett og samtidig en god lokal forankring med knowhow. På et marked der tjenestene mer og mer likner på hverandre er det viktig å skape nære kunderelasjoner, sier Lundgren.

Til toppen