Telenordia utsetter mobilbygging

Telenors brohode i Sverige, Telenordia, utsetter beslutningen om å bygge eget mobilnett i Sverige. Selskapet har forsøkt å leie seg inn på andre svenske mobiloperatørers mobilnett, men har så langt fått avslag. Noen beslutning for når et mobilnett blir bygd kommer ikke før ved årsskiftet.

Tidligere har Telenordias timeplan vært at selskapet skulle ha en beslutning klar i september, men selskapet har nå utsatt beslutningen til desember.

Telenordias informasjonssjef, Elisabet Järstrand, sier at det kommer et klart signal fra selskapet før årsskiftet.

Et av alternativene som har vært vurdert er å leie seg inn på andre mobiloperatørers mobilnett, skriver Finanstidningen. Men ingen av de tre svenske operatørene, Telia, Europolitan eller det Netcom-eide Comviq synes å være interessert i en slik avtale.

- De får bygge et nett og siden gjøres samtrafikk på vanlig måte, sier finansdirektør i Telia, Stig-Arne Larsson, til avisen.

Telenordia eies med like store deler av Telenor, Tele Danmark og British Telecom. Mobillisensen ble overtatt fra Tele8 ved siste årsskifte etter at Tele 8, som fikk lisensen i 1996, ikke hadde klart å etablere finansiering for utbyggingen.

Det er også problemet for Telenordia, og Järstrand sier at sannsynligheten for at lisensen blir benyttet synker for hver måned som går.

Lisenskravene sier at et mobilnett skal være på plass i løpet av 1999. En antatt kostnad for en slik utbygging er tre milliarder kroner.

Til toppen