FORBRUKERTEKNOLOGI

Telenors 3G-bruk blir dyrere

Å overføre data med Telenors 3G-nett blir dyrere i dag, men Telenor har egentlig ikke satt opp prisen.

1. sep. 2005 - 11:05

digi.no mottok nylig et spørsmål fra en frustrert leser som hadde inngått et 3G-abonnement med Telenor tidlig i år. Hittil har prisen vært 20 kroner per megabyte og et tak på 30 kroner per dag. Man har altså hatt fri bruk for 30 kroner dagen - hittil.

Nå hadde vår leser mottatt en varsel om at prisen var blitt satt opp til 50 kroner, hevdet han og lurte på hvordan Telenor kunne sette opp prisen slik.

En telefon til Telenor avdekker at selskapet har det jurdiske på det tørre.

- Pristaket på 30 kroner har vært et introduksjonstilbud som har løpt fra lanseringen i desember. Vi gjorde dette for å la flere prøve 3G og som en slags kompensasjon fordi vi ikke var sikker på kvaliteten. Vi har hele tiden sagt at prisen ville være 50 kroner fra 1. september, forteller Esben Tuman Johnsen, informasjonssjef i Telenor Mobil til digi.no.

Men når nå introduksjonstilbudet utløper fremstår Telenor nå som enda dyrere i forhold til Netcoms tilbud. Netcom tilbyr fri bruk for 499 kroner i måneden.

Telenor har dog et tilbud til sine bedriftskunder der ansatte i selskaper som har Telenor-avtaler kan surfe fritt for 699 kroner i måneden.

Tuman Johnsen mener at Telenors priser er godt tilpasset privatbrukere som primært skal bruke WAP på sin 3G-mobil.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.