Telenors ADSL-kunder vil raskt møte veggen

Telenor mener de fleste ADSL-brukere vil klare seg med 1 GB i måneden. Tall fra NextGenTels kunder viser noen helt annet.

I går lanserte Telenor sitt "Folke-ADSL"-tilbud. For 349 kroner i måneden skal du kunne laste ned inntil én gigabyte med data, noe de fleste av oss vil klare oss med, ifølge Telenor.

Les også:

Det rimer imidlertid dårlig med tall digi.no får oppgitt fra konkurrenten NextGenTel:


- Vår gjennomsnittsbruker laster ned 6,5 gigabyte i måneden, forteller NextGenTel-sjef Olav Stokke til digi.no.

- Begynner du å høre på litt streamet musikk, se på litt video og laste ned noen spill eller annet, blir det fort såpass, mener han.

Stokke gir et regnstykke som eksempel: En videostrøm på 500 Kbit i sekundet spiser 1,8 gigabit i timen. Dermed får du fire timer høykvalitets video i måneden med Telenors nye tilbud. Stokke peker også på at test-versjoner av moderne spill fort er på 100-200 MB. Stokke stusser derfor kraftig over Telenors grense på én gigabyte i måneden.

- Tall fra USA viser at du når du får en bredbåndslinje, tar du i bruk nye bredbåndstjenester som du før ikke har benyttet i like stor grad, eksempelvis nedlasting av musikk og video. Tallene viser at du bruker fire til fem ganger mer tid pålogget og fordi det går raskere, laster du ned langt mer enn før, sier Stokke.

Han spår derfor mange skuffede Telenor-kunder blant de som velger "billigpakken" til 349 kroner.

- Veldig mange brukere vil nok oppleve at grensen på én gigabyte raskt blir nådd, sier han til digi.no.

NextGenTel er den eneste aktøren i Norge som har bygget et eget ADSL-nett i konkurranse med Telenor. Alle andre ADSL-leverandører videreselger bare Telenors linjer. NextGenTel har i dag 25.000 ADSL-kunder, hvorav 5000 er bedriftskunder. Telenor har i dag rundt 60.000 ADSL-kunder.

Telenor har satt grensen på én gigabyte etter å ha analysert bruken til sine kunder, forteller selskapet.

Men Knut Håkon Nilsen, direktør i Telenor Plus, understreker overfor digi.no at dette er bruksmønsteret til kunder med modem og ISDN-linje, ikke selskapets bredbåndskunder.

- Så kunder som planlegger å bruke bredbåndstjenester bør altså droppe "Folke-ADSL"-tilbudet og i stedet kjøpe seg en av Telenors tradisjonelle ADSL-linjer med fri bruk?

- Ja, skal du virkelig bruke bredbåndstjenester, bør du se på en av de andre ADSL-tilbudene våre. Vårt nye tilbud gir høy fart og alltid på til kunder som ikke skal laste ned så mye, sier Nilsen.

Til toppen