TELEKOM

Telenors bredbåndsproblemer skyldtes ustabil DNS-tjeneste

Mange opplevde det som at de ikke hadde tilgang til internett.

Det er det fastnettbaserte bredbåndet til Telenor som er berørt.
Det er det fastnettbaserte bredbåndet til Telenor som er berørt.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mars 2020 - 17:09 | Endret 18. mars 2020 - 18:56

Oppdatering: Telenor Norge bekreftet klokken 18.25 i en oppdatert utgave av denne Facebook-meldingen at problemene som mange av selskapet bredbåndsbrukere opplevde onsdag ettermiddag, var knyttet selskapet DNS-tjeneste. Tiltak som ble gjort i ettermiddag, skal ha vist seg å ha positiv effekt for mange fra rundt klokken 16.30. Telenor opplyser at situasjonen fortsatt overvåkes nøye.

Den opprinnelige saken fortsetter nedenfor.

Flere av de mange kundene som nå opplever problemer med Telenors fastnettbaserte bredbåndstjenester, forteller på blant annet Facebook at problemene lar seg løse ved å sørge for at enheten de bruker, benytter en annen DNS-server enn de domenenavnserverne Telenor selv tilbyr. 

Dette kan gjøres enten på den enkelte enhet eller mer sentralt i bredbåndsruteren som benyttes. 

Hvordan dette gjøres, varierer veldig fra system til system. Men det er sjelden veldig vanskelig, og det finnes oppskrifter på nettet for de fleste systemer. 

Åpne tjenester

Det finnes flere som tilbyr DNS-tjenester som alle kan benytte. Enkelte har svært enkle adresser, slik som Cloudflare med 1.1.1.1 og Google med 8.8.8.8 og 8.8.4.4.

På Facebook opplyste Telenor Norge klokken 15.50 i ettermiddag at de første kundehenvendelsene om problemene kom rundt klokken 14.30. Foreløpig ser det ut til at brukere på Vestlandet og Sørlandet er mest rammet.

Telenor ber brukerne om ikke å ta kontakt direkte med kundeservice, da kapasiteten litt kan bli sprengt. I stedet anbefales kundene å stille spørsmål i dem aktuelle Facebook-tråden. 

Det er alltid en god regel lese gjennom hva andre har spurt om og fått svar på, før en selv stiller spørsmål. Kanskje det du lurer på allerede har blitt besvart. 

Ole Petter Saxerud foran et billiardbord på kontoret å Økern i Oslo
Les også

Liten økning i omsetningen for Atea: – Vi er rigget for å møte de usikre tidene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.