Telenors forbindelse til USA er brutt

Brukerne av Telenors Internett-aksessprodukter har siden lørdag formiddag hatt store problemer med å nå servere i USA.

Det har oppstått et brudd i kabelen blant annet Telenor benytter for trafikk mellom Europa og USA. Kabelen krysser Atlanterhavet, og etter det digi.no forstår er det til Telenor gitt opplysninger om at bruddet har skjedd ute i havet.

Trygve Rygg, konsulent i Telenor Pluss' brukerstøtteavdeling, forteller til digi.no via IRC at Telenor ikke har fått mye informasjon fra selskapets underleverandører om denne situasjonen, heller ikke noe om hvor lang tid det vil ta før feilen blir rettet.

Bruddet på kabelen fører til at all trafikk mellom Telenors kunder og USA må rutes om andre nett, noe som fører til store forsinkelser og gjerne avbrudd når brukerne forsøker å laste ned fra amerikanske servere.

Problemet kan begrenses noe ved at brukerne setter opp nettleseren og andre Internett-relatert programvare til å benytte en proxy-server. Proxy-serveren fungerer slik at den tar vare på filer som lastes ned av brukerne, og gjør disse tilgjengelige for andre brukere uten at disse må laste ned de samme filene fra utenlandske servere. Men for at det skal virke kreves det selvsagt at noen allerede har lastet ned filen eller nettsiden du er på jakt etter.

Telenor har en egen webside som forklarer hvordan du setter opp Windows/Internett Explorer til å benytte selskapets proxy-server. De aller fleste andre operativsystemer og nettlesere har tilsvarende støtte, men detaljene når det gjelder oppsettet av disse vil nok variere noe fra informasjonen Telenor har på denne siden.

Til toppen