FORBRUKERTEKNOLOGI

Telenors MMS-trafikk øker stadig

Telenor opplever kraftig vekst i antall sendte bildemeldinger.

Markedet for nye mobiltjenester er i kraftig vekst. Det er særlig bildemeldinger via mobil (MMS-tjenester) som tar av. Telenor kan melde jevn vekst i antall sendte MMS-meldinger siden nyttår.

I første kvartal ble det sendt 3,4 millioner bildemeldinger gjennom Telenors nett. Det er en kraftig økning i forhold til første kvartal 2003, hvor antall meldinger lå på 180 000. MMS-trafikken var på sitt høyeste i fjerde kvartal 2003, som følge av at det var gratis å sende meldinger frem til desember.

Nå er imidlertid MMS-trafikken på veg mot toppnivået igjen, ifølge Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil, selv om det koster 2,50 kroner å sende en bildemelding.

- Vi ser en jevn vekst og økt bruk av slike tjenester. Folk viser stor interesse for MMS, og antall meldinger øker stadig.

Han vil imidlertid ikke opplyse om antall sendte meldinger i april eller mai, da disse tallene først kommer ved presentasjonen for andre kvartal.

    Les også:

Det er langt igjen til å nå samme trafikknivå som SMS-meldinger har. Daglig sendes det flere millioner tekstmeldinger. Det vil si at det i løpet av en dag sendes like mange SNSsom det sendes MMS-meldinger i løpet av en måned.

Nylig meldte NetCom om kraftig vekst i MMS-meldinger. I april ble det sendt 2,6 millioner MMS-meldinger gjennom NetComs nett. Teleoperatøren satte dermed ny rekord på månedsbasis, og det sendes flere meldinger i dag enn i perioden hvor det var gratis.

En viktig årsak til det er at stadig flere mobiltelefoner som selges i dag har innebygd kamera. Rundt 80 prosent av mobiltelefoner som selges i dag har innebygd kamera, ifølge NetCom.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.