JUSS OG SAMFUNN

Telenors Moskva-høring utsatt til juni

Telenor risikerer fortsatt tvangssalg av aksjene i Vimpelcom.

11. mai 2009 - 07:27

Oslo (NTB-Jørgen N. Haugseth): Telenor-aksjene i VimpelCom står fremdeles i fare for å bli tvangssolgt etter at en høring i saken fredag ble utsatt til 3. juni.

Moskva-domstolen skulle fredag behandle en klage der Telenor krever at VimpelCom-aksjene som er tatt i arrest, ikke selges av den russiske namsmannen før en anke i den sibirske byen Omsk er ferdigbehandlet 26. mai, skriver Dagens IT.

Nå er høringen utsatt, noe som innebærer at halvparten av Telenors verdier i det russiske mobilselskapet står uten beskyttelse for tvangssalg.

Andre forsøk
– Vi må avfinne oss med det. Begrunnelsen for utsettelse denne gangen er at VimpelCom ikke var formelt riktig invitert til høringen. VimpelCom er for øvrig ikke part i saken, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til Dagens IT.

Dette er Telenors andre forsøk på å skjerme VimpelCom-aksjene som er tatt i arrest. Tirsdag i forrige uke avslo dommerne i den sibirske byen Tuymen den samme klagen som Telenor nå har fått nok en utsettelse på fra Moskva.

Langvarig strid
Bakgrunnen for striden er at Telenor ble saksøkt av aksjonæren Farimex – som eier en aksjeandel i VimpelCom på 0,02 prosent og har adresse på De britiske jomfruøyer. Telenor ble tidlig i vår dømt til å betale Farimex 1,7 milliarder dollar i erstatning, for det som ble oppfattet som trenering av oppkjøpet av Ukrainian Radiosystems.

Telenor har hele tiden hevdet at kravet er grunnløst, og mistenker at den andre hovedaksjonæren i VimpelCom, russiske Alfa Group, står bak Farimex.

Møter
Telenor holder norske myndigheter løpende orientert om hva som skjer i saken, og i neste uke og uken deretter vil det være møter mellom norske og russiske myndigheter. Telenor håper disse møtene kan bidra til at saken får en løsning.

14. mai kommer Russlands første visestatsminister Viktor Zubkov til Oslo som leder av den russiske delen av den norsk-russiske handelskommisjonen. Han skal møte næringsminister Sylvia Brustad (Ap), og 19 mai skal statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til Moskva hvor han skal møte både statsminister Vladimir Putin og president Dmitrij Medvedev.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.