BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenors pressemelding

Nedenfor følger pressemeldingen fra Telenor der selskapet forklarer sitt syn på hvorfor fusjonsforhandlingene med Telia ikke førte fram.

Øystein Kvistad
20. feb. 1998 - 13:09

"

Samtalene om å slå sammen Telenor og Telia avsluttet

(Oslo, 20.02.98) Samtalene mellom Telenor og Telia med sikte på å slå sammen de to selskapene er avsluttet. Selskapenes eiere lyktes ikke med å komme frem til en enighet som innebar nødvendig balanse mellom de to partene.

Samferdselsministerens vurdering er helt i overensstemmelse med de råd som er gitt av Telenors styre og konsernledelse.

Styret og ledelsen i Telenor mener det kunne vært oppnådd betydelige gevinster ved å slå sammen de to selskapene. En grunnleggende forutsetning for sammenslåing har vært at det nye selskapet skulle fremstå som et selvstendig og troverdig norsk-svensk selskap basert på full likeverdighet og balanse. Når dette ikke kunne oppnås, var det naturlig å avslutte samtalene. Telenors styre og konsernledelse beklager at det ikke har vært mulig å oppnå forståelse hos begge parter for hva full likeverdighet og balanse innebærer.

Telenors hovedmål med en sammenslåing var tosidig sikre norske forbrukere bedre og billigere tjenester gjennom reduserte kostnader og deltagelse i en enhet med kompetanse og styrke til å etablere seg som en aktør i den globale tele- og IT-industrien. Disse mål står fast selv om Telenor nå må vurdere andre alternativer for å realisere sine ambisjoner til beste for det norske samfunn.

Gjennom systematisk satsning på teknologi- og tjenesteutvikling har Telenor bygget ut et av verdens beste telenett samtidig som vi har gitt norske kunder de laveste prisene i Europa. Dette gir oss et godt utgangspunkt for å møte økt konkurranse i hjemme-markedet.

Internasjonalt vil Telenor bygge videre på de allianser og samarbeid som er etablert, og søke løsninger som vil gavne såvel den hjemlige som internasjonale virksomhet på lengre sikt.
"

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.