Telenors teknologisjef slutter

Tar over ledelsen i Maritime Communications Partner.

Telenors teknologisjef slutter
Frode Støldal på en av de mange "teknologi-timene" han holdt for IT-pressen som teknologidirektør i Telenor Norge. Nå går veien videre til MCP. Bilde: Marius Jørgenrud

Frode Støldal forlater stillingen som teknologidirektør i Telenor Norge, der han de siste tre årene har vært ansvarlig for planlegging, utrulling og drift av det nye 4G/LTE-mobilnettet.

Nå setter han kurs for en ny tilværelse som administrerende direktør i Maritime Communications Partner (MCP), som er en spesialist på løsninger for mobildekning og kommunikasjonsløsninger til sjøs.

– Jeg har hatt en spennende jobb, men dette blir enda mer spennende. Dette gir meg mulighet til å utvikle en hel business i et ende-til-ende perspektiv, ikke bare teknologi, men også forretningsutvikling og markedsføring innen en bransje som er global og med store vekstmuligheter, sier Frode Støldal til digi.no.

MCP er også et heleid datterselskap i Telenor-konsernet med hovedkontor i Arendal. Støldal vil nå flytte dit, men vil også pendle mellom sørlandsbyen og Oslo.

I en pressemelding fremgår det at Støldal overtar toppjobben i MCP etter selskapets grunnlegger Knut Fjellheim, som går tilbake til sin stilling som nestkommanderende og teknologidirektør.

Støldal begynner i den nye jobben mandag førstkommende, den 18. august. Om sin nye arbeidsgiver sier han blant annet:

– MCP er i vekst og har mange innovative verdiøkende tjenester som er interessante for kunder innen cruise-, ferge- og offshoremarkedet. Dette markedet står foran en omfattende endring der kundene forventer tjenester som ikke står tilbake for hva man er vant til på land, og det er en fantastisk mulighet for meg å ta over et selskap som kan levere hele verdikjeden. MCP er unikt posisjonert i et område der det vil være stor etterspørsel etter kommunikasjonsplattformer i tråd med de vi allerede tilbyr, og de vi vil utvikle fremover, sier Støldal.

Overfor digi.no utdyper han at MCP tilbyr teknologi og IT-løsninger innen områder og bransjer der det kanskje ikke var så vanlig tidligere. Selskapet satser både på fergevirksomhet, cruiseskip og ikke minst innenfor offshore (olje & gass), der fiber og radionett ifølge ham bidrar til å kunne få mer effektiv produksjon.

Tidligere har Frode Støldal blant annet vært teknologiansvarlig i Telenor Asia, IT-sjef i datterselskapet Grameenphone, prosjektleder for enkelte globale prosjekter, ansvarlig for CRM, og seniorrådgiver. Før han kom til Telenor i 2001 jobbet han i Infostream og PWC Consulting.

Støldal er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, har en Master i Technology Management fra NTNU og har også studert ved MIT, Harvard og Warzaw School of Economics.

Guttorm Hansen vil midlertidig fungere som teknologidirektør i Telenor Norge etter Støldal, i påvente av at stillingen fylles. Prosessen med å finne en etterfølger er startet.

    Les også:

Les mer om: