Telenors ubetalte regninger

271 inkassosaker er reist mot Telenor etter uoppgjorte regninger. Dun & Bradstreet karakteriserer selskapets økonomi som svak og mener samlet anbefalt kredittgrense for telekonsernet bare vil være 1,1 millioner kroner.

Tall som Dagsavisen har innhentet inn fra Dun & Bradstreet viser at kreditorer etterlyser innbetalinger fra 14 av Telenors 32 datterselskaper. Flere av sakene er gamle og har endt med at Telenor har blitt dømt til å gjøre opp for seg i Oslo Forliksråd.

Dette skjer samtidig som selskapets forbredes på børsintroduksjon, med en beregnet børsverdi på selskapet på i underkant av 200 milliarder kroner.

Siden mai i fjor har 105 saker gått til inkasso, og både Nextra og Telenor Bedrift er dømt i Oslo forliksråd til å gjøre opp for seg. Telenor Bedrift er det telenor-selskapet som har flest utestående saker, og representerer 115 uoppgjorte saker av Telenor-konsernets totalt 271. Bedrift har fått 28 nye saker i porteføljen det siste året, men totalbeløpet utgjør ikke mer enn 750.080 kroner.

Telenors største kreditorer er Berg Hansen Reisebyrå, Postens Regnskapssentral og Infocare.

Konsernet får karakteristikken «svak økonomi» i Dun & Bradstreets analyser. Bare fem av de viktigste datterselskapene får vurderingen «god eller tilfredsstillende økonomi».

Pressetalsmann Dag Melgaard sier til Dagsavisen at han ikke er kjent med disse sakene. - Er dette riktig må vi ta fatt i det på en alvorlig måte.

Han mener også at Telenor trolig er Norges mest kredittverdige selskap, og konsernet kunne uten problem reise 16 milliarder kroner da det danske mobilselskapet Sonofon ble kjøpt sist måned. Han henviser til at Dun & Bradstreets kredittvurderingskonkurrenter, Standard & Poor og Moody's ranker Telenor kredittverdighet høyere.

Til toppen