BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenorverdi i løpet av mai

25 søknader vitner om stor interesse blant norske finansanalytikere for å finne Telenors verdi. Søknadsfristen gikk ut i går og i dag har departementet startet det møysommelige arbeidet med å lese kilovis med anbudspapirer.

Frode Eriksen
6. feb. 1997 - 10:30

I invitasjonen til finansanalytikerne har Samferdselsdepartementet bedt om en foreløpig verdifastsettelse i løpet av mai måned. Denne rapporten skal også være egnet for offentliggjøring.

Leder i teleseksjonen i Samferdselsdepartementet, Jørn Ringlund, sier til digi:tele at interessen i analytikermiljøet har vært stor med 25 søknader dagen etter at fristen gikk ut. - Vi skal nå gjennomgå de kiloene med søknader vi har fått inn, og plukke ut de vi vil snakke nærmere med.

Ringland sier at en bør ha kommet fram til den eller de som får dette oppdraget i begynnelsen av mars.

- Verdifastsettelsen vil skje kontinuerlig så lenge Telenor er et aksjeselskap. Vi ønsker å se verdiutviklingen i Telenor. Siden vi ikke har et marked som verdisetter selskapet, får vi finansanalytikere til å gjøre jobben, sier Ringland, som sier at det ikke er avgjort for lang tid den første kontrakten skal inngås for.

Det er første gang verdien på aksjeselskapet Telenor fastsettes etter nyorganiseringen til AS i 1994. I forbindelse med denne organiseringen ble verdien anslått til 27 milliarder kroner. Nå ønsker departementet toårige verdivurderinger, som skal inkludere synspunkter på selskapets resultater, konkurranseposisjon og framtidsutsikter.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.