Teleobjektiv for Nokia-mobiler

Teleobjektiv for Nokia-mobiler

Det finnes mye pussig tilleggsutstyr til mobiltelefoner, men få slår Brandos Mobile Phone Telescope.

Bortsett fra en håndfull av modellene på markedet, er kameraene i dagens mobiltelefoler utstyrt med optikk med fast brennvidde. Dette gir en del begrensninger ved fotograferingen, ikke minst når motivene er langt unna.

Hong-Kong-baserte Brando tilbyr et tilleggsutstyr som sammen med et utvalg Nokia-mobiler skal gjøre det mulig å oppheve denne begrensningen.

Selskapet tilbyr et produkt som kalles Mobile Phone Telescope. Det leveres i ulike modeller som kan brukes sammen med Nokia-modellene 6230/6230i, 6680, 6600, 6630, 7610 og 6681, og oppgirs å være et 6x zoom-objektiv, som kan monteres på mobilen. Dette gjøres ved at dekselet over batteriet erstattes med et spesielt som følger med objektivet.Det oppgis svært få detaljer om objektivet, bortsett fra at et bildeeksempel tyder på at objektivet kan forstørre ganske mye, og at fokus ser ut til å kunne stilles inn manuelt. Bilder på denne siden demonstrerer dette. Prisen på 19 dollar (120 kroner), noe som også inkluderer en halsstropp, forteller kanskje sitt om kvaliteten. Men utstyret vil garantert vekke oppmerksomhet. Om det selges i Norge, tviler vi på.

Til toppen