BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teleplan selger mobilkompetanse for 85 mill

Det norske konsulentfirmaet Teleplan AS har inngått en rammeavtale med forventet verdi på ca. 85 millioner kroner med Østerrikes tredje mobiltelefonoperatør, Connect Austria GmbH.

Øystein Kvistad
9. okt. 1997 - 17:01

Teleplan skal bistå Connect Austria under utbyggingen av et landsdekkende GSM 1800-nett. Prosjektet har betydelig større dimensjoner enn mobilnettene i Norge og skal fullføres på rekordtid, nærmere bestemt bare 15 måneder. Under utførelsen vil Teleplan også samarbeide med Telenor og utnytte en samlet sterk kompetanse innenfor nettutbygging, opplyser Teleplan i en pressemelding.

- Avtalen ble formelt godkjent i Connect Austrias styre i går. Dette er en av de største kontraktene som noensinne er inngått på eksport av norsk mobiltelefon-kompetanse, sier administrerende direktør i Teleplan AS, Asgeir Myhre.

Kontraktsbeløpet på rundt 85 millioner kroner omfatter også mulige utvidelser. Med denne avtalen dobles selskapets norgesbaserte telematikkomsetning neste år. I 1996 omsatte Teleplan AS totalt for 133 millioner kroner.

Hoveddelen av oppdraget gjelder fastlinjedelen av det nye mobilnettet. Teleplan skal planlegge og dimensjonere nettet, instruere og følge opp utstyrsleverandører og entreprenører og stå for byggeledelse. I tillegg skal konsulentselskapet definere og implementere en rekke nye tjenester som Connect Austria vil tilby kundene som ledd i sin profilering og markedsføring.

Underveis vil Teleplan lære opp operatørens eget personell til selv å overta etter at konsulentoppdraget er avsluttet. Teleplan vil samarbeide med Telenor, for også å utnytte den norske operatørens tunge mobilkompetanse under løsning av oppdraget.

- Det nye nettet blir omtrent like stort som Telenors og NetComs mobilnett her i landet til sammen, med rundt 3000 basestasjoner over hele Østerrike. Prosjektet blir en skikkelig utfordring for oss, innrømmer Myhre.

Selskapet har tidligere deltatt i lignende oppgaver i Norge (NetCom-utbyggingen) og land som Saudi Arabia, Thailand, Filippinene og Hellas - for å nevne noen. Alt i alt har Teleplan deltatt i liknende prosjekter i 15 ulike land.

- Vi skal etablere og bemanne en avdeling i operatørens tekniske divisjon med mellom 20 og 50 personer i prosjektperioden. Vår prosjektledelse er allerede på plass i Wien, og i løpet av et par ukers tid er et 20-tall eksperter i fullt arbeid i avdelingen. Vi ønsker å benytte flest mulig norske ingeniører, spesielt i de ledende stillingene. I tillegg må vi sette inn personell som tidligere har arbeidet for oss, bl.a. fra Australia, Canada, Storbritannia og New Zealand, opplyser Myhre.

Teleplan AS er et norsk, privateiet, uavhengig rådgivende konsulentselskap med solid bakgrunn i nasjonal og internasjonal virksomhet gjennom snart 40 år. Hovedadministrasjonen er på Lysaker i Bærum. I Teleplan-gruppen inngår selvstendige forretningsenheter i Midt-Østen og Asia, og totalt sysselsetter gruppen vel 550 konsulenter med sivile og militære oppdrag i en rekke land, hovedsakelig innen telekommunikasjon og informasjonsteknologi.

Connect Austria GMBH fikk i høst en 20-års lisens på å operere et GSM 1800-nett i Østerrike. Selskapet eies av Tele Danmark (15 prosent), Telenor (17,45 prosent), den britiske GSM-operatøren Orange (17,45 prosent), det tyske industrikonsernet VIAG (20 prosent), den østerrikske industrigruppen Radex Heraklith (20,1 prosent) og den østerrikske banken Constantia (10 prosent).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.