BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teletilsynet ilegger Tele2 dagbøter

Det ser likevel ut til at Tele2-sjef Markus Täkte må bla opp millioner i dagbøter. Post- og teletilsynet godkjenner ikke Tele 2s UMTS-utbygging.

18. juli 2002 - 14:21
digi.no har gjentatte ganger omtalt Tele2s nøling med å realisere de ambisiøse UMTS-planene som selskapet selv la til grunn i sin konsesjonssøknad overfor norske myndigheter. Selskapet unngikk med et nødskrik dagbøter tidligere i år, og fikk i stedet frist til 15. juli med å sette i drift 20 basestasjoner.

Les om Tele2s UMTS-kamp:

Nå konkluderer Post- og teletilsynet i et brev til Samferdeselsdepartementet med at fem stasjoner ennå ikke er på luften innen fristen, skriver digi.nos søstertjeneste iMarkedet.no.


Dermed ser det igjen ut til å kunne gå mot dagbøter for Tele 2. Departementet truet i vår med bøter på hele 200.000 kroner per dag.

Bøtene skal løpe fra to måneder og tre uker etter vedtaket i departmentet 17. april, noe som tilsier at bøtene allerede løper fra begynnelsen av juli, skriver iMarkedet.

Dagbøtene begynner på 200.000 kroner, men dersom ikke Tele2 har innfridd utbyggingskravene innen august, stiger beløpet til 400.000 kroner dagen.

Markus Täkte frykter imidlertid ikke at bøtene blir så store til slutt:

Til iMarkedet sier Tele2-sjefen at departementet har opplyst at bøtene løper fra 15. juli. - Derfor ser vi ikke så alvorlig på bøtene. Det blir bare fire-fem dager. Det viktigste for oss nå er at vi har gjennomført «first call» og får alle 20 basestasjonene på luften i kveld eller i morgen, sier han.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.