Teletopia har startet salget

Det tredje norske mobilnettet er åpent, du må bare vite hvor du skal gå for å spare penger.

Det tredje norske mobilnettet er åpent, du må bare vite hvor du skal gå for å spare penger.

Norske mobilbrukere, i hvertfall de i Oslo, kan nå velge mellom tre GSM-nett.

I det stille har Teletopia-sjef Robert Hercz startet salget av kontantkort til sitt nye GSM-nett.

Teletopia skal bare bygge ut nett i Oslo og de tett bebygde strøkene rundt. Dette gir svært mange bruker for hver telemast og dermed lavere utbyggingskostander enn hva Telenor og Netcom har med sine landsdekkende nett.

    Les også:

Foreløpig må du gå til en av de tre Telebutikken-filaliene rundt Sentralbanestasjonen i Oslo for å få kjøpe kontanktkort til det nye telenettet. Kortene koster 100 kroner. Telebutikken-filialene ligger i Storgaten, på Jernbanebanetorget og i Byporten Shopping-senteret.

- Vi har ikke sagt noe, en forsiktig lansering gir oss en myk start. Skulle det oppstå feil nå til å begynne med, vil det bare ramme et lite antall kunder, sier Hercz til digi.no. Etter hvert vil vi selvfølgelig tilby vanlige abonnement.

Teletopia har hyggelige priser: Det koster 39 øre å ringe til telefoner i fastnettet og 1,39 kroner å ringe en Telenor eller Netcom-mobil. En SMS, sendt både til Teletopia-kunder og kunder av Telenor og Netcom, koster bare tre øre.

Men Teletopia har i utgangspunktet en stort utfordring. Til tross for at de fleste ikke reiser så mye, vil alle kunder har behov for dekning utenfor Oslo-området. Teletopia har krav på dekning gjennom Telenors nett i resten av landet, men de to selskapene har sterke tradisjoner for la advokater og Samferdselsdepartementet håndtere sine konflikter, noe som tar tid.

Teletopia-sjefen har dog råd:

- Med et Telenor eller Netcom-kontaktkort får du dekning uten Oslo. Du får da selvfølgelig et nytt telefonnummer, men vi har et system som lar kunder sette over samtalene fra deres vanlige Teletopia-nummer til kontantkort-nummeret. Du mister dermed ingen samtaler, forteller Hercz, selv om nummeret du ringer fra vil være et nytt.

Han forteller at Teletopia snart også vil la kunder sette over SMS-meldinger til kontantkort slik at man heller ikke mister disse.

I følge Teletopia-sjefen dekker nå hans nett ”sentraler deler av Oslo” med 350-400.000 brukere. Dette utvides stadig, men hvor langt Hercz skal bygge ut vil han foreløpig ikke kommentere.

Til toppen