BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teletopia overtar Telenors alfanummertjeneste

Det som først ble lovet å være "ett fast nummer, hele livet", ble i stedet ett langt nummer for en begrenset periode. I morgen, onsdag 20. desember, legger Telenor ned sin alfanummertjeneste. Teletopia tar over når Telenor gir seg.

19. des. 2000 - 11:15

Hensikten med alfanummer er at man bare behøver man å oppgi ett eneste telefonnummer til sine forbindelser. Deretter kan man selv bestemme hvor man vil motta anropene: På jobben, hjem, til mobilen, på hotellrommet osv. - kort sagt til hvilken som helst telefon du måtte ha i nærheten. For Telenor har imidlertid ikke tjenesten vært noen suksess, og dermed gir selskapet opp ideen for godt.

Teletopia AS, som lever av å tilby spesialproduserte teletjenester, lanserer en egen utgave av alfanummertjenesten samme dag som Telenor gir opp.

- De som allerede har et alfanummer hos Telenor, kan kostnadsfritt ta med seg sitt gamle telefonnummer over til Teletopia, forteller daglig leder Robert Hercz til digitoday.no.


Foruten å viderekoble den nærmeste telefonen til ditt alfanummer, kan du også programmere tjenesten til å kjøre en fast timeplan som eksempelvis bestemmer at anrop før klokka åtte på morgenen skal besvares av en automatisk telefonsvarer, deretter overtar jobbtelefonen frem til klokka fire på ettermiddagen, og så til mobilen frem til klokke åtte på kvelden.

Ifølge Robert Hercz har Teletopia dessuten forbedret tjenesten i forhold til den Telenor hadde ved å legge hele administrasjonen av alfanummeret til en egen side på Internett. Dermed slipper brukeren å måtte forholde seg til kompliserte telefonmenyer for å vedlikeholde tjenesten.

Teletopia har også etablert et web-basert ordresystem på sine nettsider, der brukeren selv kan bestille portering av alfanummeret.

Telenor har valgt å ikke sende ut informasjon til sine eksisterende alfanummerbrukere om at Teletopia lanserer en alternativ løsning når statsaksjeselskapet i morgen legger ned sin alfanummertjeneste.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.