BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teletopia saksøker Telenor for 45 mill

Teletopia møter i dag Telenor i Oslo byrett med et økonomisk krav på 45 millioner kroner fordi Telenor blant annet har nektet å levere samband som kobler Teletopia til Telenors nett.

Frode Eriksen
19. jan. 1998 - 07:00

Teletopia mener selskapet sitter med gode kort siden selskapet flere ganger de siste to årene har fått medhold hos myndigheter og departement i flere tvistesaker med Telenor, slik at det foreligger 11 vedtak som sier at Telenor ikke følger loven. Det er advokat Morten Steenstrup som fører saken for Teletopia, og i retten i dag møter han Telenors advokat, Arne Moland.

Moland sier til digi.no at Telenor vil bestride Teletopias krav om en midlertidig forføyning som betyr leveranse av et antall linjer, opprettholdelse av tidligere avtaler og kravet om en erstatning på 45 millioner kroner.

- Post- og Teletilsynet pålegger Telenor å levere tjenester til selskap som driver med verdiøkende tjenester på samme måte som Teletopia, til like vilkår. Vi kan derfor ikke akseptere at Teletopia får spesielle vilkår.

Daglig leder i Teletopia, Robert Hercz, sier til digi.no at det er vanskelig å konkurrere med Telenor. - Vi ser at vi har vunnet mot Telenor i Statens Teleforvaltning, i teleforvaltningsrådet og hos departementet. Kravet skal dekke de tapene vi mener vi lider fordi vi ikke får anledning til å konkurrere mot selskapet.

Blant de spørsmålene som myndighetene har gitt Teletopia medhold i, er spørsmål knyttet til Telenors prisfastsettelser på verdiøkende tjenester, urettmessige krav om fakturagebyr i millionklassen, brudd på krav som er fastsatt om kostnadsorientering og likebehandling i telekommunikasjonsloven samt avvisning av tidligere inngåtte leveringsforpliktelser av infrastruktur til Teletopia.

I fire tidligere rettssaker mellom de to selskapene har Telenor gått seirende ut.

Når Teletopia nå nok en gang stevner Telenor, skjer det ikke til Oslo Namsrett, men til Oslo byrett, der det i første omgang er avsatt tre dager. Teletopia vil ha en midlertidig forføyning, som pålegger Telenor blant annet å levere gratis 40 stk 2 Mbit/s samband, til saken kommer opp til hovedforhandling, kanskje en gang til høsten. Planleggings og samordningsdepartementet vedtok at dette skulle skje i oktober i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.