Teletopia trues av inkasso

Robert Hercz og Teletopia skal gi deg billig SMS og GSM-bruk, men nå trues selskapet av et inkassokrav, og ikke fra hvem som helst.

Robert Hercz har i årevis slåss mot Telenor å få selge billige tekstmeldinger. I tillegg arbeider han med et tredje GSM-nett som skal dekke sentrale østlandet til lave priser.

Men nå trues selskapet av to utestående regninger - og ikke til hvem som helst. Teletopia skylder penger til både staten og selveste Post- og teletilsynet, myndigheten som har gitt Robert Hercz ja så mange ganger i kampen mot Telenor.

Teletopia skylder staten 6,4 millioner kroner i frekvensavgift for sin GSM-lisens. Selv om frekvensene ikke ble brukt i fjor, har Teletopia fått avslag på sin søknad om å få slippe å betale. Nå skal selskapet legge frem en betalingsplan for Samferdselsdepartementet, skriver Dagens Næringsliv.

Men det haster mer med gebyrene selskapet skulle ha betalt til Post- og teletilsynet, som regulerer hele telesektoren i Norge. For 2002 skylder Teletopia 220.000 kroner og en avgift på 676.000 kroner for 2003 skulle også vært betalt.

Nå har tilsynssjef Willy Jensen sendt saken til inkasso.

Informasjonssjef Anne Marie Storli forteller til Dagens Næringsliv at tilsynet følger vanlig prosedyre for inkasso, selv om det skulle føre til at Teletopia slås konkurs. Skulle det skje, vil en av de argeste konkurrentene til Telenor forsvinne.

Det store spørsmålet er tilgangen Teletopia eventuelt har på friske penger fra sine investorer. En ukjent gruppe investorer skal ha skutt inn penger i Teletopia Mobil. Hvor mye er ikke kjent. Dette GSM-nettet skal etter planen lanseres til høsten.

Til toppen