TeleTrade kjøper Aktiedirekt.com

TeleTrade Financial Services AB kjøper Aktiedirekt.com for 150 millioner SEK. Sammen dannes en av de største online-meglerne i Sverige basert på transaksjonsvolum.

TeleTrade Financial Services AB kjøper Aktiedirekt.com for 150 millioner SEK. Sammen dannes en av de største online-meglerne i Sverige basert på transaksjonsvolum.

I en pressemelding fra TeleTrade Financial Services i dag tidlig kunngjør selskapet at de kjøper Aktiedirekt.com, et datterselskap til Nordiska Fondkommision AB, for 150 millioner SEK. Aktiedirekt skal senere fusjoneres med TeleTrade Solutions, noe som danner en av Sveriges største online-meglere.

Aktiedirekt har om lag 9 000 aktive kunder som til sammen forvalter 3 milliarder SEK. Selskapet tilbyr verdipapirhandel i mer enn 11 000 verdipapirer, hovedsaklig på det svenske og amerikanske aksjemarkedet. Kurtasjen ligger på 0.15% av omsatt beløp, minimum 80 SEK per handel.

Det fusjonerte selskapet får 24 000 kunder og en markedsandel i Stockholm på 3.4% basert på antall slutninger, og en omsetning på 90 millioner i første halvår.

Motivet for oppkjøpet er ikke uventet de enorme stordriftsfordelene og de sterkt fallende marginalkostnadene per kunde. Teknisk utvikling, tjenesteutvikling og internasjonalisering av aksjehandel øker kravene til volum, skriver TeleTrade i pressemeldingen.

digitoday.no minner om at Credit Suisse First Boston nylig kjøpte opp den amerikanske investeringsbanken DLJ som også tilbyr online-aksjehandel. Bransjen er i sterk konsolidering.

Sammenligner vi de amerikanske meglerne mot de nordiske, fremstår de amerikanske som giganter. DLJdirect har nesten 1 million registrerte brukere, mens E*Trade har mer enn 3 millioner. E*Trade er etablert i mer enn 11 land.

E*Trade er for øvrig etablert i Norge og vil i løpet av høsten tilby handel også på det amerikanske markedet.

Til toppen