Telia åpner døren for samarbeid med Telenor

Konsernsjef i Telia, Marianne Nivert, samarbeider gjerne med Telenor. - Jeg kan ikke se hvorfor vi ikke skal kunne ha slike relasjoner, sier hun.

Men noen fusjon er Nivert slett ikke interessert i. Det sa hun på et seminar i regi av Veckans Affärer, skriver Dagens Industri.

Nivert mener samarbeidet med Telenor først og fremst kan skje i Baltikum, men sier samtidig at det ikke har vært ført samtaler med Telenor om dette ennå.

I Baltikum samarbeider Telia i dag med Sonera i konsortiet Amber Mobile Teleholding AB der selskapene eier 50 prosent hver. Amber eier aksjer i både fastnett og mobilvirksomheter i Estland, Latvia og Litauen. Regionen ligger i det Telia har definert som sitt kjerneområde.

Hos Telenor har en ikke noe imot å samarbeide med Telia, og pressetalsmann for Telenor, Dag Melgaard sier til digitoday.no at selskapene samarbeider på flere felt.

- Men noen konkrete prosjekter er det ikke nå.

Melgaard sier også at det ikke er noen umiddelbare planer om samarbeid. Vi tar invitten som invitt. Men gode tanker skal en alltid ta vare på, sier han.

Telenors satsing i Baltikum og Finland er beskjeden i dag, men Melgaard sier at selskapet har sine øyne på Finland, selv om Sverige er førsteprioritet for Telenor.

- Vi er jo nå konkurrenter med Telia, selv om det kan finnes mulige samarbeidmuligheter er det som konkurrenter vi oftest er i kontakt med Telia, sier han.

Til toppen