TELEKOM

Telia åpner sitt 5G-nett i Norge

– En merkedag, sier Telia Norge-sjefen.

Ordfører i Lillestrøm kommune Jørgen Vik, distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland og adm. dir. i Telia Norge Stein-Erik Vellan åpner Telias 5G-nett i Norge.
Ordfører i Lillestrøm kommune Jørgen Vik, distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland og adm. dir. i Telia Norge Stein-Erik Vellan åpner Telias 5G-nett i Norge. Foto: Børge Solem / Telia
12. mai 2020 - 13:05

Telia åpnet tirsdag sitt 5G-nett i Norge. Det nye nettet aktiveres først i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo.

– Dette er en merkedag i Telias og våre kunders historie. I en tid hvor vi virkelig ser betydningen av vår digitale grunnmur for å holde samfunnshjulene i gang, er vi utrolig stolte over å kunne åpne vårt 5G-nett for kundene, med Lillestrøm som første sted ut, sier administrerende direktør Stein-Erik Vellan i Telia Norge.

Selskapet har som mål at opp mot halve befolkningen skal ha 5G-dekning i løpet av neste år.

– Dette handler om konkurransekraft for landet vårt. Neste generasjons mobilnett, 5G, åpner for fremtidens digitale tjenester. Dette bidrar til å sikre at norske mobilnett også i fremtiden vil være blant de beste i verden, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H).

Telias 5G-nett skal i løpet av året utvides i Oslo, Trondheim og Bergen.

Les mer om lanseringen på Inside Telecom: Ordfører: – Kan gjøre det mulig å utvikle lokale og statlige tjenester som ingen i dag vet hva er

Vårt søsternettsted Inside Telecom var til stede på lanseringen, og kommer med flere saker fra lanseringen i dag og i morgen. Vi gjør oppmerksom på at abonnenter på Digi Ekstra også har tilgang til saker på Inside Telecom.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.