Telia avdramatiserer AT&T-brudd

Telias konserndirektør, Lars Berg, var tidlig ute søndag for å avdramatisere det faktum at telealliansen Unisource mister sin viktigste partner, AT&T fra år 2000. - På kort sikt vil dette ikke påvirke virksomheten i Unisource, sier Berg.

De opprinnelige alliansepartnerne i Unisource, svenske Telia, sveitsiske Swisscom og nederlandske KNP er nå tilbake i Unisource, etter at AT&Ts styre på et møte lørdag bestemte seg for å droppe den europeiske telealliansen til fordel for et tettere samarbeid med British Telecom (BT) i form av et joint venture offentliggjort søndag.

- Avtalen mellom AT&T og BT gir forutsetninger for en internasjonal konsolidering av de internasjonale telealliansene, og dermed bedre lønnsomhet når det gjelder globale tjenester til internasjonale selskap, sier Telias konsernsjef, Lars Berg.

Ifølge Berg skal Unisource de nærmeste dagene analysere utviklingen og de nye mulighetene, med tanke på å utvikle alliansens posisjon og forretningsfokus.

Den fem år gamle telealliansen har til gode å vise positive resultat for sine eiere. Tidligere i år sluttet en rekke av selskapets ledere og startet for seg selv, i konkurranse med blant annet Unisource.

Til toppen