MOBIL

Telia ber alle skru av og på mobilen

En planlagt endring i mobilnettet i natt har åpenbart gått galt for Telia.

Telia-sjef Stein-Erik Vellans medarbeidere har i morgentimene fortalt at alle Telia-kunder kanskje trenger å sette mobilen i flymodus og slå av flymodus for å få tale-telefoni til å fungere igjen.
Telia-sjef Stein-Erik Vellans medarbeidere har i morgentimene fortalt at alle Telia-kunder kanskje trenger å sette mobilen i flymodus og slå av flymodus for å få tale-telefoni til å fungere igjen. Foto: Telia
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
17. feb. 2023 - 07:56

Telia kom med en svært så kort melding nå klokken 07.44, fredag morgen. Dette er hele meldingen:

– Etter en planlagt endring i mobilnettet i natt kan enkelte av våre kunder oppleve problemer med å gjennomføre samtaler.

– For at telefonen skal fungere som normalt ber vi alle kunder skru mobilen på flymodus, vente i 10 sekunder og så skru flymodus av igjen. Hvis flymodus ikke fungerer, gjør en omstart av telefonen. Mobildata fungerer som normalt.

– Vi beklager på det sterkeste de ulempene dette har for de som er berørt.

Litt seinere på morgenkvisten skriver informasjonssjef Daniel Barhom i Telia i en epost til Inside Telecom at de ikke har mulighet til å gå i detaljer på rotårsak, men at feilen oppstod som følge av en planlagt endring i mobilnettet i natt. 

– Taletrafikken går som normalt for øyeblikket, så ingen er foreløpig berørte, men vi er avhengige av at kunder setter på flymodus, eventuelt slår av telefonen, hvis ikke vil det kunne oppstå problemer. Vi ser at mange kunder allerede har gjort dette. Vi jobber på spreng med å rette feilen, og beklager så mye overfor våre kunder, sier Barhom.

Han legger til at dette også gjelder for kunder hos Telia-eide One Call, Mycall og Phonero.

Administrerende direktør Stein-Erik Vellan i Telia Norge forteller at selskapet nå øker farta på utbyggingen av 5G i Troms og Finnmark.
Les også

Telia øker farten på 5G-utbyggingen i nord

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.