BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia blir Nordens mobil-kjempe

Markedsleder i Sverige og datterselskap med DCS-1800-lisenser under bygging i Danmark, klar til start i Finland mens søknaden i Norge forventes innvilget i løpet av høsten. Telia er i støtet.

Frode Eriksen
24. sep. 1997 - 11:28

Telia vil i løpet av året etter all sannsynlighet sitte med mobillisenser i alle nordiske land, unntatt Island, som den eneste telekomoperatøren. Fra før sitter selskapet som den domineterde mobiloperatøren i Sverige. I vår fikk selskapet en DCS-1800-lisens i Danmark, og et mobilnett er under utbygging.

Fristen for å søke en av de tre norske DCS-1800 mbillisensene gikk ut 12. september og med bare tre søkere til de tre lisensene er det klart at alle får om søknadene ellers holder. Telia har tidligere fått avslag på en søknad om å etablere et testnett for DCS-1800 standarden i Norge.

Tildelingen av de norske mobillisensene ventes i høst, og det er all mulig grunn til å vente at alle søkerne får hver sin konsesjon.

I Finland etablerte Telia seg på mobilmarkedet i 1994, da selskapet kjøpte tre fjerdedeler av Telivo, som satt på en stor verdi i form av en DCS-1800 lisens. Dette nettet står nå klart til bruk etter en milliardutbygging i regi av Nokia.

På en pressekonferanse onsdag neste uke vil Telia-sjef Lars Berg fortelle hvilke planer Telia har for det finske markedet. Styreleder i Telivo er den tidligere Ericsson-sjefen i Finland, Jan-Mikael von Schantz.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.