Telia børsnoterer telefonkatalogen

Når Telia tar telefonkatalogselskapet på børs vil verdien på selskapet ligge på mellom 12,6 og 16,5 milliarder kroner. 51 prosent av selskapet skal selges.

Det var i vår at Telia offentliggjorde at en ville børsnotere telefonkatalogdelen av virksomheten etter at Telia selv var børsnotert. Nå skjer det altså, og den endelige prisen på selskapet fastsettes den 9. oktober, men allerede nå er det klart at dette kan bli milliardbutikk for Telia. For selskapet kan inkassere mellom 6,3 og 8,3 milliarder kroner ved nedsalget i selskapet alt avhengig av hva den endelige prisen fastsettes til.

Ialt er det 150 millioner aksjer i selskapet og 75 150 000 eller 50,1 prosent av aksjekapitalen skal selges til folk flest i Sverige samt til nasjonale og internasjonale investorer.

Telias telefonkatalogdel går under navnet Eniro og lager nærmere 700 kataloger i 10 land, i første rekke Norden, Baltikum og Øst-Europa. Også elektroniske katalogtjenester inngår i produktporteføljen,

I fjor omsatte selskapet for 2,6 milliarder svenske kroner, med en omsetningsvekst på 20 prosent. Resultatet endte på 769 millioner kroner.

Visekonsernsjef Marianne Nivert har fått jobben med å selge unna de delene av Telia som ikke anses som kjernevirksomhet. Hun sier i en pressemelding at salget av Eniro er en del av arbeidet med å fokusere på Telias kjernevirksomhet.

Eniro blir å finne på Stockholmbørsens hovedliste. Første noteringsdag er 10. oktober.

Til toppen