BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia bøyer av for Telenor-krav

Telias Lars Berg har bøyd av for Telenor-sjef Tormod Hermansens krav om å få fortsette det internasjonale samarbeidet med British Telecom (BT). Kravet kan ende med at BT blir tilbudt en eierandel i et fusjonert teleselskap på 15 prosent, skriver den svenske avisen Dagens Industri.

Frode Eriksen
18. feb. 1998 - 09:48

Under tittelen "Telias hemmelige plan" forteller den svenske avisen i dag at BT får tilbud om å kjøpe seg inn i den nye teleoperatøren med maksimalt 15 prosent.

I de to selskapenes forslag inkluderer en børsintroduksjon av det nye selskapet der den norske og svneske staten skal eie en tredel hver.

Det er enighet mellom de to selskapenes toppledere, Lars Berg og Tormod Hermansen om hovedprinsippene i fusjonen.

Det er satt i gang verdivurderinger av de to selskapene for å komme fram til eventuelt hva den norske eieren må skyte inn for at verdien på de to selskapene skal være mest mulig lik.

- BT er så sentral for Telenors internasjonale strategi at selskapet har vært informert, i det minste siden desember, sier en kilde til avisen.

Om BT går inn i det nye selskapet er det ventet at Telia går ut av Unisource, det televerkene i Sveits og Nederland blir sittende tilbake. Imidlertid utelukkes ingenting. Det har til og med vært spekulert i at AT&T, der Unisource er europeisk samarbeidspartner, og BT skulle innlede et samarbeid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.