BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia bryter dansk telemonopol

Fra og med i dag setter Telia det danske telemonopolet på sin hardeste prøve hittil. Selskapet lanserer lokaltelefoni og andre tjenester som selskapet hevder er billigere enn Tele Danmarks tilsvarende tjenester.

Frode Eriksen
8. sep. 1997 - 15:00

Telia som også har ambisjoner på det norske telemarkedet, tar nå steget fullt ut i Danmark. Ved å taste 1010 kan dansker ringe via Telia både lokalt og nasjonalt til priser som er like eller ofte lavere enn Tele Danmarks.

Telia Danmark hevder at de i 90 prosent av tilfellene er billigere enn Tele Danmark, og at en gjennomsnitts danske vil spare 19 prosent på telefonregningen bare ved å slå det nye prefikset til Telia.

Lokalt og regionalt koster det 32 øre per minutt, mens det på tvers av regionene koster 60 øre. Tilsvarende priser for Tele Danmark er 32 øre og 70 øre. Prisen for å ringe til mobitelefon er 5 øre under Tele Danmarks. En betaler ikke abonnement til Telia om en velger selskapet. Dette skal fremdeles betales til Tele Danmark, og kundene beholder sine gamle telefonnummer.

Administrerende direktør i Telia Danmark sier i anledning de nye takstene at selskapet nå bryter Tele Danmarks monopol på innenlandstelefoni.

Telia har i dag 150.000 telefoner knyttet til 1010 for utenlandssamtaler og forventer minst like mange vil benytte seg av tilbudet for innenlandstelefoni.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.