TELEKOM

Telia bygger landsdekkende 5G-nett i Norge – vraker Huawei

Digitaliseringsminister (fra v.) Nikolai Astrup (H), Telias norgessjef Abraham Foss og Jenny Lindqvist, som leder Ericssons virksomhet i Nord- og Sentral-Europa.
Digitaliseringsminister (fra v.) Nikolai Astrup (H), Telias norgessjef Abraham Foss og Jenny Lindqvist, som leder Ericssons virksomhet i Nord- og Sentral-Europa. Foto: Simen Falck Evensen
8. okt. 2019 - 12:42

Telia varsler i dag at de skal modernisere mobilnettet i Norge, og lover i den forbindelse at de bygger ut nasjonal 5G-dekning i løpet av 2023.

– Planen er å gjennomføre en siste stor 5G-test på Lillestrøm rundt årsskiftet, for deretter å starte den nasjonale utbyggingen april neste år, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge i en pressemelding.

Digi.no og Inside Telecom er til stede på selskapets pressekonferanse i Nydalen. Vi kommer tilbake med egen sak senere.

Vraker Huawei

Telia gjør det nå klart at de har valgt svenske Ericsson som utstyrsleverandør og strategisk samarbeidspartner.

Det betyr at de vraker kinesiske Huawei, verdens største leverandør av telekom, som er svartelistet av amerikanske myndigheter, som påstår at selskapet utgjør en sikkerhetsrisiko.

– Etter en totalvurdering har vi valgt Ericsson til å modernisere hele vårt mobilnett. Ericsson og Telia har en lang historie sammen, og vi har hatt et strategisk samarbeid i veldig mange år i Sverige. Dette samarbeidet utvides nå til Norge, og vi gleder oss til å utvikle ny teknologi sammen i mange år fremover, uttaler Foss.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.