Telia casher inn

Telia og konsernsjef Marianne Nivert, kan notere 3,2 milliarder friske kroner inn på konto når selskapet nå selger sin aksjepost på 14 prosent i det irske teleselskapet Eircom.

Salget er klart etter at styrene i Eircom og Valentia Telecommunications Limited har blitt enige om en avtale som sikrer eierne i Eircom en salgsavtale. Valentina er et konsortium som er etablert av blant andre George Soros, samt irske Anthony O'Reilly. Handelen ventes sluttført 25. juni.

Eierne kan velge mellom å få hele beløpet det vil si 1,27 euro per aksje kontant, eller å få 0,04 euro per aksje i tegningsretter i Valentina. Denne kan løses inn i kontanter etter ett år, eller 0,07 euro etter tre år.
Telias finanssjef, Bo Jacobsson, sier i en pressemelding fra Telia at dette budet gir svenskene en utmerket anledning til å selge sin eierandel i Eircom, for ytterligere å kunne fokusere på kjernevirksomheten.


I mai i fjor valgte Telia å droppe salg av Eircom-aksjer til en daværende aksjekurs på 2,5 euro. Men i mellomtiden har Eircom solgt ut sin mobildel Eircell til Vodafone for vel 32 milliarder kroner, der Telias andel ble verdsatt til 5,6 milliarder kroner.

Telia har eid aksjer i Eircom og Eircell siden 1996 da den irske staten inviterte to av de daværende fire Unisource-partnerne, Telia og nederlandske KPN, inn på eiersiden.

Til toppen