RESULTATERFINANS

- Telia er ikke på vei ut!

Administrerende direktør Bjørn Formo i Telia Norge sier til digi.no at Telia overhodet ikke er på vei ut at landet. Han avkrefter dermed også ryktene om at Telia vurderer ikke å bygge ut et GSM-1800 nett i Norge.

Jørgen Christiansen
25. juni 1998 - 09:30

- Vi skal fortsatt være tilstede i det norske markedet, selv om enkelte overskrifter kan ha gitt inntrykk av det motsatte, sier Bjørn Formo til digi.no

- Det som har skjedd nå er egentlig at vi har roet noe ned på hvor raskt vi vil vokse. Årsaken til dette er at det veldig dyrt å prøve å ta vesentlige markedsandeler i rekordfart. Derfor fokuserer vi nå på de privatkundene vi allerede har, og så fokuserer vi skarpere på bedriftsmarkedet. Det innebærer blant annet at vi må kutte en del kostnader.

- Det har gått rykter om at dere vurderer å avstå fra å bygge et mobilnett i Norge. Enkelte har hevdet at dere ikke en gang har skrevet under på konsesjonspapirene?

- Vi skrev under på de papirene allerede i mars måned. Det er heller ikke noe som tilsier at vi ikke vil oppfylle konsesjonsvilkårene ved å bygget ut et tredje mobilnett i Norge.

- Hva vi imidlertid har gjort er å ta opp vår forretningsplan til ny vurdering. Det skyldes i hovedsak de dårlige erfaringene vi har fra Danmark. Da skal du imidlertid ta med i betraktningen at vi startet opp i Danmark allerede før de nødvendige to-bånds telefonene var tilgjengelige i markedet.

- Er det aktuelt å samarbeide med andre teleaktører om å bygge ut et tredje nett i Norge?

- Jeg vil si at det er vel så aktuelt å samarbeide med andre aktører utenfor telebransjen. Det kan være rene finansielle aktører som kan dele risikoen med oss, eller det kan være ulike kortleverandører som dagligvarebransjen eller kortselskaper som for eksempel MasterCard.

Formo sier til digi.no at revurderingen av forretningsplanen for mobiltelefoni i Norge er tenkt avsluttet på sensommeren eller i løpet av høsten.

- Kan et utfall av den prosessen som nå pågår være at dere finner ut at det å eie og drifte et tredje mobilnett i Norge ganske enkelt ikke er lønnsomt?

- Det er selvfølgelig mulig at vi kommer til en slik konklusjon når vi har regnet over det, men det ser ikke slik ut nå.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.