Telia fant ny konsernsjef

Svenske med lang erfaring fra Telenor.

Telia fant ny konsernsjef
Johan Dennelind overtar som ny konsernsjef for TeliaSonera. Svensken har jobbet i over ti over for Telenor i ulike internasjonale sjefstillinger. Bilde: Telenor/DiGi

TeliaSonera har funnet erstatningen til Lars Nyberg, konsernsjefen som i januar måtte gå av etter en korrupsjonsskandale i Usbekistan.

Johan Dennelind er utpekt til ny toppsjef. Svensken bringer med seg nærmere 20 års bransjeerfaring, sist som sjef for Vodacom International i Sør-Afrika.

Det fremgår av en pressemelding fra TeliaSonera mandag morgen.

Veteranen har også betydelig erfaring fra Telenor, der han i en tiårsperiode fra 1999 holdt flere lederstillinger, sist som toppsjef for Telenors deleide mobiloperatør DiGi i Malaysia.

Formelt begynner han i TeliaSonera den 1. september, men han skal være tilgjengelig allerede fra månedskiftet. Konstituert konsernsjef Per-Arne Blomquist vil i høst gå tilbake til stillingen som nestkommanderende og finansdirektør.

– Jeg er svært stolt og glad over å ha fått denne tilliten og er ydmyk overfor oppgaven. TeliaSonera er i dag en av Europas ledende teleoperatører med stort internasjonalt nærvær. Jeg ser frem til å lede selskapet i neste fase av utviklingen, sier Dennelind i en kommentar ifølge Computer Sweden.

    Les også:

Les mer om: