Telia får ikke sine fem ekstra prosent

Telia får ikke kjøpe ti prosent av SOL når selskapet går på børs i Stockholm. Schibsted akter bare gi fra seg fem prosent av selskapet.

Telia får ikke kjøpe ti prosent av SOL når selskapet går på børs i Stockholm. Schibsted akter bare gi fra seg fem prosent av selskapet.

I en pressemelding fra Schibsted som ble sent ut i slutten av februar meldte selskapet at de ville selge i alt 10 prosent av (Pan-) SOL til Telia når portalselskapet går på børs i Stockholm senere i år.

Planen var at Telia skulle på fem av disse prosentene idet SOL ble introdusert på børsen, og de fem ekstra etter at SOL hadde vært handlet i 30 dager.

I en pressemelding fra Schibsted som kom tirsdag er dette punktet ikke tatt med. Ytterligere salg av aksjer mellom de tre store eiere er ikke avtalt, skriver Schibsted i pressemeldingen. Sverre C. Munck, konserndirektør i Schibsted og styreformann i SOL kan bekrefte at Schibsted ikke akter å selge ytterligere fem prosent av SOL til Telia.

- Dette har vi blitt enige om, sier han til digi.no. Han opplyser at dette er en avgjørelse som Telia er orientert om.

I pressemeldingen blir det opplyst at SOL nå skal på børs og at Schibsted forut for introduksjonen skal ha 50 prosent av aksjene mens Telia og Telenor Nextra skal ha henholdsvis 25 og 21 prosent.

Det er ikke sikkert hvor mange prosent de respektive selskapene vil sitte med etter at 20 prosent av aksjene skal emiteres bort til eksterne investorter da selskapet går på børs.

Telia vil etter kjøpet av fem prosent fra Schibsted får 25 prosent av aksjene i SOL. Det er forventet at Schibsted skal ta kontroll med 40 prosent av aksjene. Det betyr at Schibsted vil ha stor kontroll over SOL.

Ulf Beckmann, Pressetalsmann i Telia, forteller til digi.no at det ikke er noe spesielt i at Telia ikke vil ta ti prosent av SOL. - Vi nøyer oss med de 5 prosentene, forteller Beckmann. - Vi synest at våre 25 prosent av selskapet vil være en hensiktsmessig fordeling. Dette er en langsiktig investering for oss, avslutter Beckmann.

Beckmann avviser at det har vært noen form for konflikter rundt forhandlingene i forkant av SOLs børsnotering.

- Vi har hatt en diskusjon, men ingen konflikter. Det ligger absolutt ingen dramatikk i dette, forsikrer Beckmann.

Til toppen