BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia forblir statlig - inntil videre

Telia privatiseres ikke i denne omgang. Det gjorde den svenske kommunikasjonsminister, Ines Uusmann klart torsdag da den nye teleoven i Sverige ble offentliggjort. Loven åpner for fri konkurranse på alle typer teletjenester i Sverige fra 1. juli.

Frode Eriksen
14. mars 1997 - 14:56
Ines Uusmann.
Ines Uusmann.

- Telia har ingen umiddelbare behov for kapital og jeg ser ingen grunn til å lage noen timeplan for en mulig privatisering, sa Uusmann på pressekonferansen der den nye teleloven ble presentert.

Hovedpunktet i loven er at den svenske staten ikke vil forlenge sin avtale med Telia som går ut 1. juli 1997. Avtalen regulerer prisnivået på svenske teletjenester. Heretter skal de telepolitiske målene i Sverige oppnås gjennom lovverket og ikke gjennom eierskap i næringen.

Teleloven etablerer et fritt marked for alle teletjenester, men nye aktører på markedet er forpliktet til å melde fra til svenske telemyndigheter.

Dominerende aktører på det svenske telemarkedet blir stilt visse krav som skal oppfylles i forbindelse med prising av enkelte tjenester. Eksempelvis blir det satt tak på abonnementsavgiftene for husholdninger og bedrifter med fastlinje.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.