BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia gjenvinner regjeringskvartalet

Norges mest berømte telekontrakt, den som omfatter service og vedlikehold av telefonlinjene i regjeringskvartalet, er tilbake på Telias hender.

Frode Eriksen
7. jan. 1999 - 15:06

Telia har vunnet kontrakten tilbake fra Telenor som har hatt kontrakten de siste to årene. Før det var det Telia som satt med kontrakten som selskapet kapret første gang i 1995 da det ble konkurranse om denne spesielle avtalen.

Telefonavtalen for regjeringskvartalet et et godt eksempel på priskonkurransen i telemarkedet: Da Telenor var alene om kontrakten kostet serviceavtalen Regjeringen halvannen million kroner i året. Da kontrakten gikk ut på anbud i 1995 satte Telenor ned prisen til 600.000 kroner, men Telia klarte likevel å overta kontrakten for 165.000 kroner. For to år siden var det Telenor som trakk det lengste strået med vel 100.000 kroner. Men nå er avtalen tilbake hos Telia.

I tillegg til et fast beløp betales det for bruken av tjenesten.

Prisen som Statens Forvaltningstjeneste må betale for serviceavtalen nå vil imidlertid informasjonssjef i Telia Norge, Hanne Dirdal ikke opplyse til digi.no.

Telia betegner avtalen som prestisjefylt, siden den omfatter 10.000 telefonlinjer i en av landets sttørste hussentraler - og kanskje den viktigste. Telia skal ha ansvaret for all teknisk service på telesystemet til regjeringen og alle departementene.

Telia Norge opererer også telesystemene på Stortinget og alle landets politistasjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.