BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia-glipp kan koste 10 milliarder

Telia plasserte et komma feil og det var nok til at en 10 milliarder kroners kontrakt glapp til konkurrenten.

Frode Eriksen
2. sep. 1997 - 11:46

Salget av en rekke brasilske mobillisenser har utviklet seg til et virrvarr av klager og domsbeslutninger.

Det kom som en kalddusj for Telia mandag da Diário Oficial, som publiserer alle offisielle beslutninger i landet, offentliggjorde at Kommunikasjonsdepartementet anser Telias bud for å være 10 kroner - ikke 10 milliarder kroner.

Skrivefeilen må vel nærmest være uforklarlig for Telia som lenge har jobbet med å få en mobillisens i Brasil. Dette var andre gang selskapet søkte på Sao Paulo-lisensen, som anses for å være en av landets mest lukerative, med et område på 20 millioner rimelig velstående innbyggere. Dagens Industri skriver at tidspress og hemmelighetskremmeri kan ha vært årsaken til skrivefeilen.

Telia deltok i budgivningen allerede den den 8. august takket være en dommsavsigelse etter at selskapet først ble utelatt fra budgivningen etter småfeil i selskapets dokumentasjon.

Telia vil klage på mandagens beslutning i Kommunikasjonsdepartementet, med et hovedargument om at budet ikke kan misforstås, og at det naturligvis ikke er 10 kroner, men 10 milliarder kroner det er snakk om. Kommunikationsdepartementet vil vurdere klagen 10. september.

Bedre blir det ikke når Telias bud ligger 750 millioner kroner over det konkurrentende Air Touch-konsernets bud.

Om Telia taper kontrakten etter klage og eventuell domstolsbehandling består det brasilske mobilmarkedet utelukkende av amerikanske selskap.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.