BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia-handel gir 3,4 mrd. i kassa

Telia har solgt sin aksjepost på 6,8 prosent i den italienske mobiloperatøten Omnitel med en gevinst på 3,4 milliarder kroner. Telia investerte 500 millioner kroner i Omnitel for tre år siden.

Frode Eriksen
15. apr. 1998 - 12:09

Omnitel er sammen med Telecom Italia Mobile de to eneste mobiloperatørene i Italia. Landet er Europas største nasjonale mobilmarked etter kraftig vekst i mobilpenetrasjonen de siste årene, noe Telia har fått merke til fulle etter å ha solgt sin aksjepost for 3,9 milliarder kroner. I 1995 gikk Telia inn med 480 millioner kroner i Omnitel.

Kjøperne av Telias aksjer er amerikanske Bell Atlantic og OliMan, som er eid i fellesskap av Olivetti og tyske Mannesmann. Bell Atlantic kjøper 2,26 prosent av aksjene, og blir dermed nest største aksjonær i Omnitel med 19,7 prosent av aksjene. OliMan sitter etter kjøpet med en aksjepost på 48,3 prosent. I tillegg er AirTouch og CCIL medeiere i mobilselskapet.

Omnitel har fått vel 500.000 abonnenter de tre første månedene i år, og har på litt over to år fått mer enn tre millioner kunder. Selskapet gikk med overskudd allerede andre halvår i fjor, som er langt bedre enn forventningene, med sin markedsandel på 40 prosent i det italenske mobiltelefonmarkedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.