BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia henter såpe-sjef til NetCom

Den nye NetCom-sjefen heter Barbara Thoralfsson. Hun erstatter til sommeren konsernsjef i NetCom, Terje Christoffersen, som blir ny styreleder i NetCom. Nåværende styreleder, Leif Frode Onarheim, skal kjempe for Akershus Høyres fjerdeplass til kommende Stortingsvalg.

Frode Eriksen
19. jan. 2001 - 13:47

- Terje Christoffersen har benyttet seg av en rett til å slutte i NetCom dersom selskapet fikk nye eiere, sier styreleder, Leif Frode Onarheim. Christoffersen valgte imidlertid å si ja når Telia tilbød han styrelederplassen til Onarheim, som nå sier takk for seg for å prøve å bli stortingspolitiker for Akershus Høyre.

Onarheim sier prosessen med å finne en ny konsernsjef gikk bra, og en endret opp med sjefen i Midelfart-konsernet, Barbara M. Thoralfsson. - Hun er ingen telekomperson, men har gjort det utrolig bra i Midelfart, oppsummerer Onarheim.

Barbara M. Thoralfsson, konsernsjef i Netcom.
Barbara M. Thoralfsson.

Thoralfsson skal være NetComs fanebærer i det nye markedet, der kundene skal overbevises om at UMTS er noe de trenger. Men også i et marked der en har et tosifret antall konkurrenter og ikke lenger bare Telenor. Hun sier til digitoday.no at NetComs jobb blir både å stå i mot konkurransen fra de mange nye mobiltilbyderne, men også å kunne ta kunder fra Telenor.

Det er hennes bakgrunn som merkevarebygger som var avgjørende for at hun fikk tilbudt NetCom-jobben, som hun tar til med etter at nedslaget er satt i Midelfart i mai eller juni.

Både Christoffersen og Onarheim, sier at det ikke ligger noen uoverensstemmelser bak dette. - Vi har begge jobbet for at Telia skulle komme inn i selskapet slik at NetCom kunne bli en del av en større muskel.

Onarheim medgav også at det ikke alltid var like lett å være styreleder under det han kalte firerbanden; da NetCom var eid av fire store grupper, en amerikansk, en singalesisk, en norsk og en svensk.

Thoralfsson er vokst opp i Miami, men ble headhuntet av en nordmann på Columbia University som overtalte henne å flytte til Norge. - Han var flink til å selge, og jeg flyttet fra Miami til Norge. Men det har jeg aldri angret på.

- Jeg er nesten norsk, pleier jeg å si på Gardermoen. Og jeg føler meg også nesten norsk, liker både å gå på ski og spise geitost.

Hun har bidratt til at Midelfart har gått fra en omsetning på 200 millioner kroner og et driftsresultat på 8 millioner til å passere en milliard med et driftsresultat på 100 millioner.

Christoffersen har ingen ny jobb å gå til, men sier han har ting i kikkerten. Jeg slutter nå fordi de målsettingene som ble satt opp for meg for tre år siden på lønnsomhet og posisjonering er nådd.

- Jeg tror vi er posisjonert bedre enn andre i dette markedet. Vi har den beste UMTS-lisensen. Vi lovet minst, men fikk den likevel.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.