Telia henter såpe-sjef til NetCom

Den nye NetCom-sjefen heter Barbara Thoralfsson. Hun erstatter til sommeren konsernsjef i NetCom, Terje Christoffersen, som blir ny styreleder i NetCom. Nåværende styreleder, Leif Frode Onarheim, skal kjempe for Akershus Høyres fjerdeplass til kommende Stortingsvalg.

Den nye NetCom-sjefen heter Barbara Thoralfsson. Hun erstatter til sommeren konsernsjef i NetCom, Terje Christoffersen, som blir ny styreleder i NetCom. Nåværende styreleder, Leif Frode Onarheim, skal kjempe for Akershus Høyres fjerdeplass til kommende Stortingsvalg.

- Terje Christoffersen har benyttet seg av en rett til å slutte i NetCom dersom selskapet fikk nye eiere, sier styreleder, Leif Frode Onarheim. Christoffersen valgte imidlertid å si ja når Telia tilbød han styrelederplassen til Onarheim, som nå sier takk for seg for å prøve å bli stortingspolitiker for Akershus Høyre.

Onarheim sier prosessen med å finne en ny konsernsjef gikk bra, og en endret opp med sjefen i Midelfart-konsernet, Barbara M. Thoralfsson. - Hun er ingen telekomperson, men har gjort det utrolig bra i Midelfart, oppsummerer Onarheim.

Thoralfsson skal være NetComs fanebærer i det nye markedet, der kundene skal overbevises om at UMTS er noe de trenger. Men også i et marked der en har et tosifret antall konkurrenter og ikke lenger bare Telenor. Hun sier til digitoday.no at NetComs jobb blir både å stå i mot konkurransen fra de mange nye mobiltilbyderne, men også å kunne ta kunder fra Telenor.

Det er hennes bakgrunn som merkevarebygger som var avgjørende for at hun fikk tilbudt NetCom-jobben, som hun tar til med etter at nedslaget er satt i Midelfart i mai eller juni.

Både Christoffersen og Onarheim, sier at det ikke ligger noen uoverensstemmelser bak dette. - Vi har begge jobbet for at Telia skulle komme inn i selskapet slik at NetCom kunne bli en del av en større muskel.

Onarheim medgav også at det ikke alltid var like lett å være styreleder under det han kalte firerbanden; da NetCom var eid av fire store grupper, en amerikansk, en singalesisk, en norsk og en svensk.

Thoralfsson er vokst opp i Miami, men ble headhuntet av en nordmann på Columbia University som overtalte henne å flytte til Norge. - Han var flink til å selge, og jeg flyttet fra Miami til Norge. Men det har jeg aldri angret på.

- Jeg er nesten norsk, pleier jeg å si på Gardermoen. Og jeg føler meg også nesten norsk, liker både å gå på ski og spise geitost.

Hun har bidratt til at Midelfart har gått fra en omsetning på 200 millioner kroner og et driftsresultat på 8 millioner til å passere en milliard med et driftsresultat på 100 millioner.

Christoffersen har ingen ny jobb å gå til, men sier han har ting i kikkerten. Jeg slutter nå fordi de målsettingene som ble satt opp for meg for tre år siden på lønnsomhet og posisjonering er nådd.

- Jeg tror vi er posisjonert bedre enn andre i dette markedet. Vi har den beste UMTS-lisensen. Vi lovet minst, men fikk den likevel.

Til toppen