BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia i frontalangrep på svenske Post- og telestyrelsen

Det svenske Post- och telestyrelsen får nå så hatten passer av den tidligere telemonopolisten. Hverken de lovmessige kunnskapene eller regneferdigheten skal være på høyden ifølge Telia.

Ole-Andreas Krohn
5. jan. 2001 - 11:45

-Jeg anser det som virkelig bemerkelsesverdig at Post- och telestyrelsen som myndighet har sett bort fra den såkalte portalparagrafen i teleloven da man delte ut UMTS-lisensene, dette sier Marianne Nivert, konsernsjef og vd for Telia AB i en pressemelding og som en kommentar til den klagen selskapet vil legge inn på avgjørelsen om lisenstildeling.

Loven sier at hver enkelt borger skal ha tilgang til effektiv telekommunikasjon til de laveste mulige samfunnsøkonomiske kostnadene.

- Men dette er virkelig ingen lov som PTS har tatt hensyn til. Hadde PTS gjort det, hadde Telia uten videre fått en lisens. Nå risikerer kundene å betale unødvendig høye avgifter, fortsetter Nivert.

Telia henviser i sin klage til det de mener er rent formelle feil og tekniske feilberegninger foretatt av myndighetene.

Selskapet mener at PTS ikke en gang har fulgt sine egne forskrifter. Det skal blant annet ikke ha vært gjort noen forretningsmessig bedømmelse av søknadene og PTS skal rett og slett ha "struntat" i den omtalte portalparagrafen.

- Det er også alvorlig at PTS ikke har fulgt sin egen undersøkelses- og kommunikasjonsplikt. Det hadde ryddet unna en mengde spørsmålstegn, fremholder Marianne Nivert.

I denne kritikken ligger blant annet at PTS skal ha brukt eksterne konsulenter for gjennomgang av søknadene og at disse skal ha hatt en rekke tilbakemeldinger og spørsmål som ikke er blitt videreformidlet til Telia. Telia mener at dersom selskapet hadde fått denne informasjonen ville de også ha blitt tildelt en lisens.

Telia krever nå at lensretten beslutter en såkalt inhibition av PTS beslutning om lisenstildeling, dvs at beslutningen fryses inntil lensretten har behandlet Telias klage. Den formelle klagen vil bli levert på mandag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.