BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia kan stanses av et komma

Et komma i stedet for et punktum i søknaden om en mobillisens, kan stanse Telias planer om å etablere seg som mobiloperatør i Brasil. En rettsavgjørelse som ventes i februar er være eller ikke være for svenskene, til tross for at de la inn det høyeste budet.

Frode Eriksen
23. jan. 1998 - 13:54

- For tiden er det ferieavvikling i Brasil, og noen domsbeslutning ventes ikke før i februar, sier Peter Meurling i Telia Overseas til digi.no.

Brasils høyesterett skal bare bestemme om Telia får medhold i at den lille skrivefeilen ikke skal bety noe for søknaden eller ikke. Får Telia medhold er lisensen i havn. I motsatt fall taper konsortiet - der Telia er hovedpartner - lisensen fordi selskapet skrev at de ville by 10 kroner for mobillisensen istedet for 10 milliarder kroner.

Lisensen gjelder for mobiltelefoni i en av de mest folkerike delstatene i Brasil, Sao Paulo. Konsortiet Tess som står for søknaden, eies av Telia Overseas (49%) samt de lokale partnere Primav (40%) og Eriline Cellular (9%). Norske Orkla har også interesse av at Tess får lisensen, siden selskapet er en av tre eksterne eiere i Telia Overseas, der Telia AB selv har en eierandel på 65%.

Tess har levert det beste budet på mobilisensen. Om Telia skulle tape i retten er det bestemt at Avantel-konsortiet skal få tilslaget på lisensen. Avantel eies av amerikanske Airtouch sammen med den brasilske banken Unibanco og to andre lokale partnere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.