AVTALER & KONTRAKTER

Telia kjøper Get TDC Norge

Telia har i dag inngått avtale om å kjøpe Get TDC Norge, og lover å fortsette milliardinvesteringene.

Telia kjøper Get TDC Norge og blir landets nest største selskap på mobil, TV- og bredbånd. Administrerende direktør Abraham Foss (t.h.) i Telia og administerende direktør Gunnar Evensen i Get er her avbildet under pressekonferansen på Doga i Oslo tirsdag.
Telia kjøper Get TDC Norge og blir landets nest største selskap på mobil, TV- og bredbånd. Administrerende direktør Abraham Foss (t.h.) i Telia og administerende direktør Gunnar Evensen i Get er her avbildet under pressekonferansen på Doga i Oslo tirsdag. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Fakta om Telia Norge:

  • Telia Norge består av merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.
  • Selskapet har tilsammen 1 350 ansatte.
  • Telia Norge har omlag 2,3 millioner mobilkunder i privat- og bedriftsmarkedet.
  • Telia Norge omsatte for 9,8 mrd kroner i 2017.
  • Driftsresultat (EBITDA) for 2017 var 3,4 mrd kroner.

Fakta om Get og TDC Norge:

  • Get og TDC Norge består av merkevarene Get og TDC.
  • Selskapet har tilsammen 870 ansatte.
  • Get og TDC Norge har omlag 420.000 tv-kunder og 370.000 bredbåndskunder.
  • Get og TDC Norge omsatte for 4 mrd kroner i 2017.
  • Driftsresultatet (EBITDA) for 2017 var 1,73 mrd kroner.

Det nye sammenslåtte selskapet blir en sterk utfordrer i Norge. Selskapet tar mål av seg til å levere fremtidens ledende digitale kundeopplevelser.

– Dette er en strategisk milepæl i vår og norsk telehistorie. Det nye selskapet vil bli en fullverdig totalleverandør og en industriell utfordrer i markedet. Vi vil bli en slagkraftig og uavhengig konkurrent til markedslederen. Det er bra for samfunnet, og det er bra for alle norske forbrukere, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Det nye selskapet sier i en pressemelding at de vil bli en klar nummer to-utfordrer med et kundeløfte om å levere nye og innovative produkter og tjenester mellom TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon til hele landet.

– 21 milliarder kroner

Ifølge Dagens Næringsliv betaler Telia en pris som tilsvarer Gets samlede selskapsverdi på 21 milliarder kroner. Prisen utgjør 12,1 ganger det som var brutto driftsresultat i Get i fjor.

Avisen skriver at Telia regner med å oppnå synergier på 600 millioner kroner innen 2021 gjennom kryssalg både til forbrukere og bedrifter, redusert kundeavgang og andre besparelser.

– Ny hverdag for kundene

Telia-sjef Abraham Foss har kjøpt bredbåndsselskapet Get TDC. Bilde: Telia

Det sammenslåtte selskapet vil ha omlag 2,3 millioner mobilkunder, og omlag 1,8 millioner mennesker vil være brukere av bredbånd- og TV-tjenestene til Get og TDC hver dag. Selskapet lover at de i fremtiden vil skape en helt ny verden av muligheter for kundene.

– Det nye sammenslåtte selskapet vil få en innovasjonskraft til å skape nye produkter og spennende muligheter for våre felles kunder. Get har ledet an i utviklingen av digitale tjenester til norske kunder og vi har tatt reisen fra et kabel-TV selskap til et moderne digitalt bredbåndsselskap med TV- og strømmetjenester. I disse dager når vi nye milepæler med gigabit hastighet på bredbånd i august, og nye smarthusløsninger utover høsten. Med TDC i bedriftsmarkedet har vi satt en ny standard for norske kunder med multitjenestenettverk og verdiøkende skybaserte tjenester, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get og TDC Norge.

Utfyller hverandre

– Vi utfyller hverandre godt og sammen skal vi skape en spennende og forenklet digital hverdag for eksisterende og nye kunder når det gjelder underholdnings- og kommunikasjonsbehov over alt hvor kundene befinner seg. Det handler om smarte hjem, tingenes internett og alt man kan ønske seg av tilgang til underholdning, fortsetter Foss.

– Vi har lenge hatt et godt samarbeid med Telia, nå tar vi den relasjonen over til et nivå hvor vi virkelig kan skape store samfunnsendringer. Vi gleder oss over hvilken mulighet dette gir oss til å utfordre dagens status quo i både privat- og bedriftsmarkedet, fortsetter Evensen.

– Vi er veldig imponert over Get TDC og vi er trygge på at våre to selskaper vil bli en perfekt match i et nytt sammenslått industriutfordrerselskap. Get TDC er en veldrevet virksomhet med innovative produkter og en svært attraktiv markedsposisjon. Vi skal sammen bygge et nytt selskap, og jeg er overbevist om at det vil bli et attraktivt selskap for dyktige mennesker i en teknologidrevet og dynamisk industri hvor vi er utfordreren og kunden er sjefen, sier Foss.

Vil fortsette å investere milliardbeløp

Telia Norge har investert milliardbeløp i mobilnettet de senere år og deres 4G-nett – som i dag dekker over 98 prosent av befolkningen – har vunnet den nasjonale dekningstesten to år på rad. Get og TDC har et nasjonalt fastnett med over 21 000 km høyhastighets infrastruktur, og selskapet har investert milliardbeløp i overgangen til gigabithastigheter de senere årene.

Det nye selskapet lover å ligge i front i utviklingen av fremtidsrettet bredbåndsinfrastruktur på tvers av teknologier og kundebehov enten det er snakk om 5G, innholdstjenester via tradisjonell TV eller strømmetjenester, eller bredbånd hjemme, på jobben eller i farta. Selskapet lover å fortsette milliardinvesteringer i årene fremover.

– Vi skal være en digital tilrettelegger i samfunnet, og gjennom partnerskap og milliardinvesteringer i samfunnskritisk infrastruktur i hele landet, skal vi bidra til fortsatt vekst og verdiskaping i et Norge på vei inn i 5G gigabit-samfunnet, fortsetter Foss.

– Vi ønsker å fortsette reisen med å inngå partnerskap med lokale og regionale fiber- og bredbåndsaktører, og sammen skal vi utvikle nye og spennende verdiforslag som vil komme alle norske virksomheter og forbrukere til gode, sier han.

Selskapene sier at for både kunder av Telia, Get og TDC vil ikke oppkjøpet ha noen praktisk betydning per nå, og deres kundeforhold og tjenester videreføres på eksisterende vilkår. Avtalen forutsetter godkjennelse av konkurransemyndighetene som forventes i løpet av andre halvdel 2018.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.