Telia klar for kjempehandel

Ettersom Telenor nå er helt ute av bildet som kjøper av SBC sin aksjepost i Tele Danmark (TDC), kan det være duket for Telia og konsernsjef Marianne Nivert.

Fredag bekreftet Telenor at selskapets samtaler med SBC Communications om aksjeposten på vel 42 prosent i TDC var avsluttet.

Denne uken kan det være Telias tur. Ifølge Dagens Industri vil konsernsjef i TDC, Henning Dyremose, til å motarbeide en løsning det Telia kjøper seg inn som hovedaksjonær i TDC. Han vil gjerne selv fremstille seg som kjøper skriver avisen. Blant hans oppkjøp er to teleselskap i Sveits, foruten at andre prosjekter er i søkelyset, blant annet i Tsjekkia.

Et annet problem som trolig førte til bruddet med Telenor er at ifølge Financial Times så er også SBC og TDC internt uenige om hvilken framtid TDC skal ha.

Men viktigst er at Telia har mer å vinne på å kjøpe TDC enn hva Telenor har. Telia er i dag særdeles svak i Danmark, mens Telenor eier over halvparten av aksjene i landets nest størstre mobilselskap.

Telia er dessuten større enn Telenor, og derfor kanskje mer lettfordøyelig for SBC enn Telenor som tross børsnotering på Nasdaq ikke er spesielt godt kjent i utlandet.

Til toppen